Kinesisk løper pisket av treneren i ti år

Sun Yingjie terrorisert.

Sun Yingjie, dopingutestengt kinesisk maratonløper, sier hun brøt med treneren sin etter at han rundjulte henne med et belte.

Treneren Wang Dexian er også utestengt etter at Sun Yingjie ble tatt for bruk av det anabole steroidet androsterone. Det kinesiske idrettsforbundet utestengte Wang for livstid etter denne episoden.

Nå kommer det fram at han også hadde opptrådt grusomt og terroriserende overfor flere av utøverne han hadde ansvaret for.

- Han slo meg og kalte meg for svært stygge ting. I ti år måtte jeg tåle å bli slått, men den siste gangen brukte han et belte med utskjæringer og pynt, og da mente Sun at nok fikk være nok.

- Ryggen min så ut som kjøttdeig. Jeg hadde sår og blåmerker over hele meg. Det var så ille at jeg ikke orket å skifte tøy på grunn av de smertene det medførte, sier Sun.

Wang ønsker ikke å gi noen kommentarer til de påstandene som er kommet fram. Han sier bare at han ikke har noe med kinesiske friidrettsutøvere lenger, men han er saksøkt av tre av sine tidligere utøvere for svindel.

Det kommer på toppen av saken Sun Yingjie som ble utestengt i to år etter dopingsaken hun var blandet inn i.

(NTB)

VERDENSMESTER: Her vinner Sun Yingjie VM i halvmaraton i 2004. Nå er hun utestengt etter en positiv dopingtest. Foto: Scanpix/Epa
VERDENSMESTER: Her vinner Sun Yingjie VM i halvmaraton i 2004. Nå er hun utestengt etter en positiv dopingtest. Foto: Scanpix/Epa Vis mer