- Kinesisk mafia kjøpte fotballresultater

Påstander om kampfiksing i Belgia.

En belgisk TV-kanal påstår at kinesisk mafia kjøpte til seg minst sju resultater i belgisk fotball sist sesong.

Kampfiksingsryktene i Belgia har gått over lengre tid, og i høst ble den belgiske klubben Geel flyttet ned til belgisk 2. divisjon etter at de forsøkte å bestikke en motstander.

I oktober ble den kinesiske forretningsmannen Zheyun Ye arrestert og avhørt etter at et spilleselskap beskyldte han for å ha fikset en kamp mellom St. Truiden og La Louviere. Spilleselskapet opplevde ti ganger mer spill på akkurat den kampen enn det normalt kommer inn på toppklubbene Anderlecht og Club Brügge.

Ye har vært i trøbbel tidligere også. Kampen etter at han hadde kjøpt den finske klubben AC Allianssi tapte de 0-8 for FC Haka, og en rekke storspillere i Asia kunne håve inn store gevinster.

Søndag framsatte TV-kanalen VRT nye påstander om avtalt spill.

- Sju belgiske seriekamper har blitt påvirket av kampfiksing på bestilling av kinesisk mafia det siste året, sa en reporter som hadde fulgt saken fra Belgia til Shanghai i Kina.

Kanalen filmet med skjult kamera hvordan storspillere i Shanghai mottar innsideinformasjon om belgiske kamper, og spesielt de som involverer La Louviere. Av de sju kampene som påståes å være fikset er La Louviere involvert i seks.

(ANB)