Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ding Liren ute av Norway Chess

Kinesisk sjakkstjerne trekker seg fra Norway Chess etter sykkelulykke

Det kinesiske sjakkesset Ding Liren er ferdigspilt i årets Norway Chess. Torsdag pådro han seg brudd i hoftebeinet etter en sykkelvelt i Stavanger.

UTE: Ding Liren falt av sykkelen og brakk hoftebeinet under Norway Chess i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
UTE: Ding Liren falt av sykkelen og brakk hoftebeinet under Norway Chess i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Turneringsleder Kjetil Madland bekrefter til VG at Ding har trukket seg. Det betyr at 25-åringens resultater (tre remis) blir strøket.

Ding deiset i bakken da han tok en sykkeltur under Norway Chess-spillernes fridag torsdag. Han måtte tilbringe natten på sykehus og ble operert fredag.

– Jeg skulle se sjøen sammen med faren min. Jeg syklet for fort, og da jeg skulle svinge til høyre, klarte jeg ikke å takle det, sa Ding til TV 2 torsdag.

Opprinnelig skulle Magnus Carlsen møte Ding i sjuende runde tirsdag. Det blir nå ikke noe av. Carlsen leder Norway Chess ett poeng foran Sergej Karjakin. Den norske verdensmesteren har så langt vunnet to partier og spilt to remis.

Ding Liren er helt oppe på femteplass på verdensrankingen etter et eventyrlig år der han har spilt utrolige 75 partier på rad uten tap, ifølge mattogpatt.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media