KINA: Stadig flere spillere fra dra europeisk til kinesisk fotball. Det er disse supporterne i Guangzhou Evergrande glade for. Foto:  EPA/KIMIMASA MAYAMA
KINA: Stadig flere spillere fra dra europeisk til kinesisk fotball. Det er disse supporterne i Guangzhou Evergrande glade for. Foto:  EPA/KIMIMASA MAYAMAVis mer

Kinesisk sportsarrangør advarer Fotball-Europa: - Dette er bare begynnelsen

Stadig flere spillere drar fra europeisk til kinesisk fotball.

Flere toppspillere har allerede forlatt europeisk fotball til fordel for kinesisk. Skal vi tro sportsarrangør Eric Gao vil flere profiler følge etter.

Gao er et kjent navn i kinesisk idrett. Han er mannen bak treningsturneringen hvor Manchester United og Manchester City møtes denne sommeren, han jobber med å bringe NBA til Kina, og han organiserer også China Tennis Open.

Nå er det fotballen som står i høysetet i Kina, mye takket være landets fotballgale president, Xi Jinping, som har ambisjoner om å gjøre Kina til en verdensmakt innenfor fotballen.

– Det vil bare fortsette å utvikle seg under og etter hans tid. Kinesisk fotball vil vokse. Noen sier dette bare er begynnelsen, ikke slutten, sier Gao.

Klubber i den nasjonale serien brukte over tre milliarder norske kroner i overgangsvinduet i vinter. Spillere som Alex Teixeira (Jiangsu Suning), Jackson Martínez (Guangzhou Evergrande) og Ramires (Jiangsu Suning) var blant spillerne som ble fristet til Asia.

Gao mener flere vil komme etter i fremtiden.

– Jeg jobber tett med klubber i Beijing og Shanghai om å hente spillere. For oss er det ikke mange spillere igjen i Sør-Amerika. Den brønnen er i ferd med å tørke inn.

– Med tanke på Premier League finnes det ingen begrensninger. Kinesiske klubber vil betale spillere to eller tre ganger så mye som de får nå. Spillerne vil tjene mye mer i kinesiske klubber, sier Gao, som legger til at Beijing skal ha kommet med en ønskeliste med spillere klubben ønsker seg fra Manchester City.

(NTB)