Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kinesisk svømmesensasjon fosset inn til nytt gull

Ye Shiwen (16) vant 200 meter medley på ny olympisk rekord.

I SENTRUM: Ye Shiwen (midten) fortsetter å imponere i OL-bassenget, men må stadig finne seg i dopingspekulasjoner.Foto:AP Photo/Lee Jin-man/NTB scanpix
I SENTRUM: Ye Shiwen (midten) fortsetter å imponere i OL-bassenget, men må stadig finne seg i dopingspekulasjoner.Foto:AP Photo/Lee Jin-man/NTB scanpix Vis mer

Kinesiske Ye Shiwen (16) sikret seg en ny gullmedalje i OL-bassenget da hun vant 200 meter medley tirsdag. Samtidig raser kineserne over dopingmistankene mot 16-åringen.

Med tiden 2.07,57, ny olympisk rekord, kapret Kinas unge svømmefenomen sitt gull nummer to i London-OL. Alicia Coutts fra Australia og USAs Caitlin Leverenz svømte inn til sølv og bronse. Coutts ble slått med over halvsekundet, mens Leverenz var nesten halvannet sekund etter i mål.

Dermed overbeviste den lavmælte tenåringen på nytt etter den fantastiske prestasjonen på den doble distansen i helgen.

Dopingspekulasjoner I oppladningen til tirsdagens gulløp fikk Ye flere antydninger om dopingbruk slengt mot seg, særlig fra utenlandske medier, uten at det foreligger bevis for dette i testene hun har avlagt før og under OL. Det fikk den kinesiske leiren til å rase.

- Ye Shiwen er blitt ansett som et geni siden hun var veldig ung. Prestasjonene hennes bekrefter det. Om det finnes mistanker må en være vennlig å legge fram fakta. Ikke bruk deres egne mistanker til å rakke ned på andre. Dette viser bare manglende respekt for utøvere og kinesisk svømming, sa landslagssjefen for Kinas Ol-svømmere, Xu Qi.

IOK understreker at de ikke har funnet noe mistenkelig i Yes dopingtester.

- Vi kommenterer kun dette hvis vi finner noe unormalt. Jeg kommenterer ikke dette, så da kan dere konkludere selv, sa IOK-talsmann Mark Adams før Ye svømte inn til nytt gull tirsdag.

Raskere enn herrevinneren Hovedårsaken til mistankene mot Ye var den utrolige prestasjonen 16-åringen sto for på den avsluttende delen av finalen på 400 meter medley lørdag. På fridelen svømte kineseren første lengde på 29,75, raskere enn en mann som Michael Phelps på herrenes tilsvarende distanse.

Ye avsluttet også med å svømme raskere enn herregullvinner Ryan Lochte på den siste lengden før hun kom i mål på verdensrekord. Samtidig ble Ye også første kvinne til å slå en verdensrekord siden svømmedraktene av kunststoff ble forbudt.

- Resultatene mine kommer som følge av hardt arbeid og trening. Jeg ville aldri brukt doping. Kinesiske folk har rene hender, sa Ye etter den første triumfen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media