AKTER Å BLI: Agenten til Rafael Benitez forteller at Liverpool-sjefen akter å bli i klubben ut kontraktstiden, men at eierskapssituasjonen er av stor betydning.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
AKTER Å BLI: Agenten til Rafael Benitez forteller at Liverpool-sjefen akter å bli i klubben ut kontraktstiden, men at eierskapssituasjonen er av stor betydning.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil NobleVis mer

- Kinesiske investorer krever at Benitez fortsetter

Stiller betingelser for mulig Liverpool-oppkjøp.

||| (Dagbladet): Rafael Benitez skrev i fjor under på en ny femårskontrakt med Liverpool og satte dermed en midlertidig stopper for spekulasjoner rundt egen framtid.

Mye har imidlertid skjedd på Anfield siden mars 2009, og Benitez har ved gjentatte anledninger uttrykt sin misnøye rundt mangelen på tilgjengelige midler til å bygge et storlag og mangelen på støtte fra klubbens amerikanske eiere George Gillett og Tom Hicks.

Juventus har blitt hyppig nevnt som neste stopp, mens Real Madrid, som trolig kvitter seg med Manuel Pellegrini etter sesongen, kan være et annet tenkelig alternativ.

Den uavklarte situasjonen rundt eierskap og økonomi, gjør det vanskelig å planlegge langsiktig, men gjennom sin agent Manuel Garcia Quilon, uttrykker Benitez sine intensjoner om å bli på Merseyside ut kontraktstiden.

- Benitez ønsker å fullføre kontrakten han har med Liverpool til 2014. Samtidig er det et faktum at klubben er gjenstand for store økonomiske svingninger. Det kan være av av betydning for klubbens framtid, og dermed Benitez også, sier Quilon, ifølge nyhetsbyrået PA.

Samtidig mener agenten å vite at det kan være endringer på trappene på eiersiden. Det ryktes at klubben vil bli lagt ut for salg allerede denne uka med en prislapp på i overkant av fem milliarder kroner, samtidig må ytterligere milliarder spyttes inn for å få klubben på fote igjen.

Ifølge Quilon er en eller flere ikke navngitte kinesiske investorer interessert i gå inn med det som kreves for å overbevise Hicks og Gillett til å selge. Samtidig er det under forutsetning av at Benitez blir værende på Anfield.
 
- Kineserene er interesserte i of med at de allerede har ringt Rafa og fortalt ham at betingelsen for å kjøpe klubben, er at han fortsetter som manager, sier agenten.