NY UTFORDRING: Joshua King og Norge møter Tyskland i VM-kvaliken i kveld. Kampen spilles i Stuttgart. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NY UTFORDRING: Joshua King og Norge møter Tyskland i VM-kvaliken i kveld. Kampen spilles i Stuttgart. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Tyskland - Norge, klokka 20.45

King: - Det var helt forferdelig. Jeg drar aldri tilbake til Tyskland

Her forbereder Joshua King (25) VM-kvaliken mot Tyskland. For spissen vekker landet alt annet enn gode minner.

Tyskland - Norge, på TVNorge klokka 20.45

STUTTGART (Dagbladet): - Jeg har null følelser, sier King om å være tilbake på tysk jord. Høsten 2011 ble han lånt ut fra Manchester United til Borussia Mönchengladbach. Oppholdet ble alt annet enn en drøm. Det endte som et mareritt.

- Det var helt forferdelig. Jeg kom dit skadet. Laget startet sesongen godt. Og plutselig lå de på tredjeplass. Da jeg kom tilbake fra skaden, gikk det ikke så bra, forteller landslagsspilleren.

- Det var vanskelig å spille seg inn på laget. De hadde Marco Reus og noen av de gutta der.

Engelskvennlig

Høsten 2011 fikk han totalt 18 minutter for Borussia Mönchengladbach. Først fire minutter mot Wolfsburg i august. Deretter 14 minutter mot Hoffenheim i oktober.

- Det er over nå. Jeg drar aldri tilbake til Tyskland, uansett tilbud. Nå er jeg i Tyskland bare for å spille med Norge, forteller King.

MEKTIG SCENE: Joshua King (stående til venstre) og Norge trente på Mercedes-Benz Arena i går ettermiddag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MEKTIG SCENE: Joshua King (stående til venstre) og Norge trente på Mercedes-Benz Arena i går ettermiddag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Han legger ikke skjul på at han er engelskvennlig. Han stortrives i Bournemouth og har flyttet karrieren opp til et nytt nivå. I Gladbach var han spilleren som ikke ble satset på. Og selvtilliten fikk en knekk.

I går ettermiddag trente King og Norge på Mercedes-Benz Arena i Stuttgart. I de mektige kulissene - med en kapasitet på 60 000 tilskuere - er Tyskland motstander i kveld.

Positiv flyt

Norge er i medgang etter 2-0-seieren over Aserbajdsjan fredag. Men Tyskland er regjerende verdensmester. Hvis de slår Norge, samtidig som Nord-Irland avgir poeng mot Tsjekkia, er de klare for VM-sluttspillet i Russland neste sommer.

Derfor er det i utgangspunktet lagt opp til fest i Stuttgart. For Norge handler det om å ta innover seg ideene og tankene til trener Lars Lagerbäck. Og kanskje vil vi komme til et mesterskap igjen, vi også. VM 2018 er sluttkjørt.

- Pilene peker oppover, erklærer King.

Tar tid

- Lars har ikke vært her så lenge. Hadde vi vært et klubblag, og trent sammen hver uke, kunne omgivelsene forventet at vi var enda bedre nå. Det kommer til å ta tid. Men inn mot neste EM-kvalik bør alt sitte, påpeker King.

- Jeg har savnet tøffheten. Den følte jeg var der mot Aserbajdsjan. Ingen trakk seg i dueller. Det var gøy å få vinnerfølelsen tilbake. Nå møter vi et av verdens beste lag. Det blir mye vanskeligere.

Spenning i kroppen

Rune Almenning Jarstein er blant nordmennene som har lyktes i Tyskland. Hertha Berlin-keeperen kommer til en stadion han også har vært på i Bundesliga.

PÅ RETT VEI: Joshua King og Norge. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ RETT VEI: Joshua King og Norge. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Vi fikk en etterlengtet seier mot Aserbajdsjan, sier han.

- Når du møter Tyskland og andre store nasjoner, har du alltid spenning i kroppen. Vi slo dem i Düsseldorf i 2009. Det viser at alt er mulig. Og vi har mange gode spillere som kan skape trøbbel for dem. Vi må tro på et godt resultat. Hvis ikke kan vi la være å gå på banen.

Tålmodig

Kings Tyskland-opphold endte med fiasko. Jarstein har følgende råd til spillere som kommer til landet:

- Det er viktig å være tålmodig. Du kan ikke forvente at alt skal klaffe den første måneden. Det er mye du skal bli vant til: Språket, treningsnivået og kulturen. Hvis du ikke har folk som hjelper deg utenfor banen, tar det mye tid det også. Du må bruke hver dag godt, tenke utvikling. Blir du god nok, får du sjansen.

Det er Jarstein selv et bevis på.