Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nord-Irland - Norge

King: - Han snakker jo svensk. Hvis jeg lurer på noe, bare spør jeg

Forstår 98 prosent av det Lagerbäck sier. 

TELLER NED: Joshua King og Norge forbereder kampen mot Nord-Irland i VM-kvalifiseringen. Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
TELLER NED: Joshua King og Norge forbereder kampen mot Nord-Irland i VM-kvalifiseringen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Nord-Irland - Norge, søndag klokka 20.45

LONDON (Dagbladet): Joshua King (25) er fornøyd med de første fire dagene på fotballandslaget under Lars Lagerbäck (68). Formspissen på Bournemouth innrømmer imidlertid at han ikke forstår alt av det svensken sier.

I prosent opplyser King at han forstår 98 prosent. Men problemer er til for å løses.

- Han snakker jo svensk. Hvis jeg lurer på noe, bare spør jeg. Det er ikke vanskeligere enn det, påpeker han.

Enorme forventninger

Sammen med resten av landslaget forbereder frontmannen VM-kvaliken mot Nord-Irland søndag. Forberedelsene foregår på Fulhams treningsfelt i London.

PÅ FELTET: Lars Lagerbäck jobber knallhardt med å sette sammen en førsteellever mot Nord-Irland.  Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
PÅ FELTET: Lars Lagerbäck jobber knallhardt med å sette sammen en førsteellever mot Nord-Irland.  Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Forventingene til hva Norge kan stelle i stand under Lagerbäck er enorme. Svensken fikk det til med Island - Norge er mange ganger større - så da er det vel bare å legge sammen to pluss to?

King sier:

- Jeg liker ham veldig godt som person. Måten han håndterer møtene og treningene på er veldig positiv. Han har kommet inn med en del regler som setter folk på tå hev. Jeg føler han er veldig profesjonell og nøyaktig.

- Ingenting negativt

- Hva er forskjellen på han og Per-Mathias Høgmo?

- Det vil jeg ikke kommentere.

- Hvorfor ikke?

- Hvorfor trenger jeg å kommentere det? Per-Mathias var her. Han gjorde en jobb. Jeg har ingenting negativt å si om ham. Nå har vi en ny trener. Jeg vil ikke stå og snakke om det som har skjedd.

Full tillit

King vil ikke antyde hvem han foretrekker som spisspartner mot Nord-Irland. Han sier spillerne har full tillit til at Lagerbäck setter sammen en førsteellever som skal gi tre poeng i klinsjen på Windsor Park i Belfast.

Selv blir han sett på som en av de sikre spillerne. Elleve mål for Bournemouth i Premier League er smått sensasjonelt av en nordmann i 2017.

GLEDER SEG: Joshua King hungrer etter å komme i gang mot Nord-Irland. Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
GLEDER SEG: Joshua King hungrer etter å komme i gang mot Nord-Irland. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Har du noen gang vært i bedre form enn nå?

- Kanskje ikke på et profesjonelt nivå. Men jeg hadde som mål å score 15 mål denne sesongen. Jeg har fortsatt en jobb å gjøre. Jeg har fire mål igjen.

- Trist

King innrømmer at det ble en spesiell situasjon i London onsdag, da en desperado meide ned folk på Westminister Bridge. Spillerne fikk ikke lov til å forlate hotellet.

- Det er trist. Men jeg vil ikke si for mye om det. Jeg er her for å snakke om fotball. Selvfølgelig er det trist. Jeg håper politiet tar hånd om det på en profesjonell måte.

Laget reiser til Belfast fredag. Fortsatt er det håp om andreplass og playoff i gruppa. Men da må det bli tre poeng søndag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media