King: - Jeg er ingen spissjuvel for Norge

- Må gjøre det samme i morgen som mot Malta.

OFFENSIV: Joshua King (22) scoret to mål for Norge fredag. I morgen vil han ha mer. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
OFFENSIV: Joshua King (22) scoret to mål for Norge fredag. I morgen vil han ha mer. Foto: Audun Braastad / NTB ScanpixVis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): Joshua King (22) herjet vilt da Norge slo et svakt maltesisk lag 3-0 på bortebane fredag kveld.

Etter å ha notert seg for to nettkjenninger og en målgivende i EM-kvalikseieren, sa Blackburn-spissen til pressen at suksessen bare gjør han enda mer sulten.

Landslaget fløy hjem til Norge i går ettermiddag, og i dag møtte de pressen på nytt, i forkant av morgendagens nøkkeloppgjør mot Bulgaria på Ullevaal.

Tar ikke av King er ikke mindre offensiv i dag:

- Jeg har spilt mange kamper, og er blitt hetset litt for å ikke score mål. Jeg skal ikke ta av etter å ha scoret to mål mot Malta. Det er fortsatt mye som skal til for å få fast plass og være den store spissjuvelen for Norge, sier han.

- Jeg må jobbe hardt, det er en ny kamp i morgen og jeg for prøve å bevise det samme som jeg gjorde borte mot Malta, legger Oslo-gutten til.

22-åringen påpeker at det er viktig å bygge videre på den selvtilliten de norske gutta spilte på seg fredag.

- Det blir en tøffere kamp. Jeg har ikke sett klipp av Bulgaria ennå, men de er bedre enn Malta. Vi har uansett «confidence» nå, og det blir viktig å holde det gående. Vi må sette sjansene som sist og holde tett bakover. Det blir viktig, sier han, og kommer samtidig med en aldri så liten bønn til norske fotballfans:

- Publikum blir veldig viktig. De var fantastiske mot Italia, og jeg håper de kommer for å støtte oss igjen, etter de lovende taktene mot Malta. Jeg hørte det var solgt 11 000 for en uke siden, så det er bare å takke de som kommer, sier King.

Ifølge NTB er det solgt nesten 14 000 billetter per søndag ettermiddag.

Doblet antall mål Spissen, som virker å ha etablert seg som Per-Mathias Høgmos førstevalg på topp, doblet sitt antall landslagsmål fredag. Tidligere hadde han scoret to ganger mot Kypros, en gang borte og en hjemme.

Han var selvsagt godt fornøyd etter nummer tre og fire på fredag, men mener det burde blitt enda mer.

- Jeg mener fortsatt at jeg kunne scoret ett mål eller to til, sier King.

Blackburn-spilleren fikk også spørsmål om Martin Ødegaard (15) på dagens pressemøte. King forteller at han forstår at mange er skuffa over at ikke stortalentet fikk noen minutter da Norge cruiset inn til seier mot Malta.

- Jeg skjønner at folk blir skuffa. Jeg har jo selv lyst til å se ham i aksjon, men slik er det. Vi fikk tre poeng. Hvem som spiller er egentlig ikke så viktig, så lenge vi vinner. Men alle har lyst til å se Martin. Det har vært mye snakk om ham. Det er mange agenter og klubber som kommer for å se ham. Han har 17-18 år igjen av karrieren, sier King.

• Morgendagens kamp mot Bulgaria sendes på Max klokka 20.45.