KLAR FOR BUNDESLIGA: Joshua King nærmer seg et låneopphold i Borussia Mönchengladbach. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS
KLAR FOR BUNDESLIGA: Joshua King nærmer seg et låneopphold i Borussia Mönchengladbach. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLISVis mer

King bare formaliteter unna Gladbach-overgang

Det bekrefter agenten overfor Dagbladet.

(Dagbladet): Det var den tyske avisen Bild som i dag skrev at Borussia Mönchengladbach var nær å sikre seg norske Joshua King (19) på et ett år langt lån fra Manchester United.

Kings agent, Jim Solbakken, bekrefter overfor Dagbladet at unggutten etter all sanssynlighet blir Bundesliga-spiller neste sesong.

- Det stemmer. Jeg har vært i Tyskland, og jobba med låneavtale. Vi er et stykke på vei, men avtalen er ikke gjort enda. Det blir ett år på lån, sier agenten.

Bild skrev i deres sak at Håvard Nordtveits klubb også hadde sikret seg en opsjon for kjøp av den norske 19-åringen.

- Absolutt ikke. United vil bare låne han ut slik at han får erfaring. Det er 50-60000 mennesker på tribunen der hver helg og et langt høyere nivå enn det han har vært på tidligere. Manchester United vil satse på Joshua, sier Solbakken.

King flyttet fra Romsås i Oslo til Manchester i 2008, og har til nå fått 1 kamp for A-laget til de engelske ligamesterne. Denne sesongen ble han leid ut til Preston North End i begynnelsen av sesongen, men ble kalt tilbake til United like før jul.

I forrige uke signerte han en ny kontrakt med Manchester United.

- Signalene fra klubben er veldig gode, han er veldig ønsket, og de har stor tro på ham, sa Solbakken da.