King ble vraket av Høgmo i høst. Nå hylles han av samme mann

- Det gleder meg å se.

I FORM: Joshua King har vist gode takter i Premier League etter at han ble vraket til Norges playoffkamper mot Ungarn. Her i duell med Evertons Leighton Baines. Foto: 
Reuters / Phil Noble
I FORM: Joshua King har vist gode takter i Premier League etter at han ble vraket til Norges playoffkamper mot Ungarn. Her i duell med Evertons Leighton Baines. Foto: Reuters / Phil Noble Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Joshua King har våknet etter at han ble utelatt fra skjebnemøtene med Ungarn. Landslagssjef Per-Mathias Høgmo avviser at Bournemouth-spissen trengte en «tankevekker».

 - Det ordet vil jeg ikke bruke. Han var litt småskadd i den perioden, og det var en av årsakene til at han ikke var med, sier landslagssjefen.

- Men er det din fortjeneste at han har våknet?

- Nei, det skal han få ros for selv, både den jobben han legger ned og ikke minst den indre motivasjonen han har. Det er en viktig driver om du skal bli god, sier Høgmo til NTB.

King har scoret seks mål i Premier League denne sesongen, alle etter at Høgmo ignorerte spissen da han tok ut troppen til kampene i treeromspillet om EM-plass mot Ungarn. Høgmo gleder seg over at King har begynt å score mål i verdens beste liga, og håper den målformen blir med inn på landslaget.

- Nå sist var vi i prinsippet bare ett mål mot Aserbajdsjan unna å komme til EM. Det er ingen tvil om at her (målproduksjon) ligger det en nøkkelfaktor, innrømmer Høgmo.

- Jeg ser en tendens der flere spillere scorer mål oftere. Og det er vi helt avhengig av, sier Høgmo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer