Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klubben i mitt hjerte 2018

King bryr seg lite, men «Moi» innrømmer: – Det er fett

Mohamed «Moi» Elyounoussi (24) synes det blir kult å møte Joshua King (26) og Bournemouth. King tenker ikke så mye på enkeltspillerne han møter.

NORSK DUELL: Joshua King og Bournemouth møter Mohamed Elyounoussis Southampton klokka 16 i dag. Foto: NTB Scanpix
NORSK DUELL: Joshua King og Bournemouth møter Mohamed Elyounoussis Southampton klokka 16 i dag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag klokka 16 tar Joshua Kings AFC Bournemouth imot Mohamed «Moi» Elyounoussis Southampton til et skikkelig kanalderby i Premier League.

– Det blir kult å spille mot Joshua og Bournemouth. Det er fett å møte nordmenn. Det blir på en måte litt interne kamper mellom oss når vi møtes i Premier League, sier Elyounoussi om oppgjøret til Dagbladet.

– Jeg tenker ikke så mye på enkeltspillere, men synes det er kult at «Moi» og Stefan Johansen har kommet seg til Premier League, sier Joshua King til Dagbladet.

Dagens match blir en norsk Premier League-duell på Vitality Stadium. Slike godbiter er ikke norske fans spesielt godt vant med lenger. På hjemmelaget spiller etablerte Joshua King, som har over 100 Premier League-kamper. På motsatt banehalvdel: Mohamed Elyounoussi, hentet fra Basel til Southampton i sommer.

– Jeg trives godt både på og utenfor banen. Southampton er en fin og folkelig klubb som hjelper meg når jeg trenger det. De er flinke til å utvikle spillere og til å hente spillere til den fotballfilosofien de har. Spillestilen passer meg bra. sier Elyounoussi.

Har utviklet stjerner

Nettopp spillerutvikling er noe Southampton har blitt kjent for å være gode på de siste åra. Siden 2006 har blant andre Gareth Bale (Real Madrid), Luke Shaw (Manchester United), Sadio Mané (Liverpool), Theo Walcott (Everton), Dejan Lovren (Liverpool), Virgil van Dijk (Liverpool), Toby Alderweireld (Tottenham) og Adam Lallana (Liverpool) blitt solgt videre til større klubber fra Mois klubb.

29. juni signerte Elyounoussi en femårskontrakt med Claus Lundekvams tidligere arbeidsgiver.

– Jeg visste at de hadde vært interesserte i meg lenge, men interessen ble større i sommer. Da tok det ikke lang tid før det kom tre-fire bud. Deretter gikk det ganske fort. De var veldig på.

– Hva drømmer du om videre nå?

– Jeg ønsker å ta nye steg hele tiden. Jeg vil forbedre meg, både som fotballspiller og som person. Det tror jeg det er gode muligheter for i Southampton. Jeg vil gjerne bidra enda mer med mål og målgivende pasninger.

Twitter-comeback

Et annet sted han har bidratt mye de siste månedene, er på Twitter.

– He he, ja. Det var på tide å komme seg tilbake der, sier Mohamed Elyounoussi når vi spør om grunnen til at han gjorde et aldri så lite comeback på mikrobloggtjenesten etter overgangen til Southampton i sommer, før han legger til:

– Jeg er ingen stor tvitrer, jeg er mest på Instagram.

På Instagram har Elyounoussi vært langt mer aktiv enn på Twitter, og i det siste til stadighet med emneknaggen #ME11.

– Det er en greie jeg har laget. En gang i framtida kan det kanskje bli en merkevare for meg, men det handler mer om at jeg er nummer elleve i Southampton og på landslaget. Da passet det fint å lage den.

Hyller barndomsklubbene

De gangene Moi er hjemme i Norge passer han på å stikke innom Sarpsborg for å se på gamleklubben trene eller bare for å møte gamle kjente.

Han lyser opp når han før spørsmål om klubben i hans hjerte.

– Sarpsborg Fotballklubb er min barndomsklubb. Det er den første klubben min, og det var kanskje der jeg utvikla meg mest. Fotball var bare moro på den tiden da jeg spilte i Sarpsborg. Både Sarpsborg FK og Sarpsborg 08 har betydd mye for meg, sier Elyounoussi.

Også Joshua King snakker varmt om sin barndomsklubb, Romsås.

– Jeg spilte med alle gutta i Romsås. Alt jeg lærte om fotball og drømmen om å bli fotballspiller kom der. Det er dessverre ikke som før på Romsås, det er ikke så mange som spiller fotball nå. Sammenliknet med hvordan det var for 15 år siden, ser det ikke likt ut i det hele tatt, sier King til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!