Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Island - Norge

King fikk kjeft: - Bryr meg ikke om Iversen

For første gang på åtte måneder er Joshua King (26) tilbake på fotballandslaget. Ikke alle mener Bournemouth-angriperen er en åpenbar forsterkning.

FORBEREDER PRIVATLANDSKAMP: Joshua King og Norge møter Island lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FORBEREDER PRIVATLANDSKAMP: Joshua King og Norge møter Island lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
  • Island - Norge, kl. 22.00 lørdag

ULLEVAAL (Dagbladet): Sola skinner i Oslo og det er nesten kvelende varmt. I slike omgivelser forbereder Norge privatlandskampen mot Island i Reykjavík lørdag.

King har slitt med ryggen etter sesongen i Premier League. Men en tur til Los Angeles og en fysioterapeut han kjenner godt, har gjort underverker.

Fasiten etter 31 landskamper er ti mål. Da Dagbladet snakket med TV 2-ekspert Steffen Iversen for en tid tilbake, var han heller kritisk til det King har prestert for Norge.

TV 2-EKSPERT: Steffen Iversen. Foto: Hans Arne Vedlog
TV 2-EKSPERT: Steffen Iversen. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

- Han kan være god. Men da må han gidde, erklærte Iversen.

- Det har vært kamper der jeg føler han tenker mer på seg selv enn laget. Sånne spillertyper er jeg ikke så begeistret for.

Flaks

King har måttet tåle kritikk fra eksperter tidligere. Blant annet mente Erik Thorstvedt at de 16 målene for Bournemouth i fjorårets Premier League var flaks.

- Hvordan stiller du deg til uttalelsene fra Iversen?

- Alle har meninger. Jeg har også meninger. Men jeg bryr meg ikke om hva Iversen sier. Har han spilt i Premier League? spør King. Svaret på det er Tottenham, Wolverhampton og Crystal Palace.

King fortsetter:

- Han får ha sine meninger. Hvis jeg skulle brydd meg om hva alle sier, hadde jeg slitt. Det spiller ingen rolle. Alle har sine meninger. Selv går jeg ikke rundt og sier ting for å få oppmerksomhet. Det er opp til ham.

Bournemouth-spilleren virker rolig og balansert når vi møter ham på Thon Hotel Oslofjord i Sandvika. Landslaget har nettopp lagt bak seg en økt på Ullevaal stadion.

Selv om han kan styre seg for ekspertene, legger han ikke skjul på at det har vært en blandet sesong i England. Han scoret åtte seriemål for Bournemouth. Til sammenlikning hadde ligaens toppscorer, Mohamed Salah, 32 scoringer.

- Hvis du spør en vanlig norsk fotballspiller, ville han ha svart: «Ja, det var kanskje en bra sesong.» Men jeg er ikke fornøyd. Jeg gjorde det veldig bra året før. Den første sesongen scoret jeg seks mål. I fjor hadde jeg 16. Nå endte det på åtte. Jeg mener at jeg bør ligge på et tosifret antall scoringer hvert år.

King fortsetter:

- Jeg kan si at jeg er skuffet over årets sesong. Såpass ærlig må jeg være.

Fire posisjoner

Han forklarer det delvis med at han fikk en ny rolle på laget. Han vil helst spille spiss, men kan brukes i fire posisjoner: Spiss, tilbaketrukket spiss og på kantene.

- Jeg tror jeg bare hadde én kamp som spiss. Det var den siste mot Burnley, påpeker han.

Heller ikke for Norge er han selvskreven som spiss. Det bekreftet trener Lars Lagerbäck på en pressekonferanse i går. Svensken vil ha spillere som er på alerten. På forrige samling i mars – da Norge slo Australia og Albania – gjorde både Ola Kamara, Bjørn Maars Johnsen og Tarik Elyounoussi sine saker bra. King meldte forfall.

- Ingen skal føle seg selvskreven. Og jeg vil ikke rangere dem, sier Lagerbäck.

Tøffe motstandere

Norge møter et Island som forbereder seg til fotball-VM i Russland. Da har de langt mer krevende lag enn Norge. Med motstandere som Argentina, Kroatia og Nigeria skal det godt gjøres at laget tar seg videre.

- Jeg vil si at Island har omtrent samme standard som da jeg var der, påpeker Lagerbäck. Han tror laget kommer til å gi full gass mot Norge, men understreker:

- Når du går inn i et sluttspill, kan det være at du ubevisst senker deg noen prosent.

Fire dager etter Island-kampen spiller Norge mot Panama på Ullevaal. Også dette er et VM-klart lag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media