King fnyser av artikkel: - Jeg leser ikke den avisa

«Mangler fotballhode».

LADER OPP TIL ITALIA-KAMPEN:  Joshua King. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
LADER OPP TIL ITALIA-KAMPEN: Joshua King. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

HOTEL BRISTOL (Dagbladet): En kritisk artikkel i den engelske avisa Lancashire Telegraph rammer Blackburn- og landslagsspiller Joshua King (22).

- Han er rask, han har talent, men han mangler fotballhode, skriver spaltisten Simon Garner. Han slår fast at nordmannen har en usikker framtid i klubben.

- Jeg har ikke hørt hvor dette kommer fra. Folk har meninger, det har jeg også. At han får sine på trykk i avisa betyr ikke noe mer enn hva jeg tenker om ting, sier King, som skapte Norges to eneste målsjanser mot England onsdag.

Møtte pressen Landslaget forbereder seg til tirsdagens kamp mot Italia i EM-kvalifiseringen. Lørdag ettermiddag møtte de pressen på Hotel Bristol i Oslo sentrum.

Norge vasser ikke i goalgettere. Derfor er trener Per-Mathias Høgmo avhengig av en spektakulær King på topp. Men spaltisten i Lancashire Telegraph er ikke overbevist om kvalitetene.

- Han har en utrolig fart, men han må se etter lagkameratene. Han må også jobbe hardere når han ikke har ballen, slår Garner fast.

- Mangler du fotballhode, King?

- Jeg vet ikke hva han hinter til. Jeg bryr meg ikke noe om det. Jeg leser ikke den avisa der. Hvis det er en avis jeg leser, så er det The Sun.

- Jobber hardt King fortsetter:

- Jeg jobber hardt og trener ekstra hver dag. Dette får være hans synspunkt. Jeg har ikke så lyst til å kommentere mer enn det.

King erkjenner at han ikke er fornøyd med spilletida i Blackburn så langt denne sesongen. Laget ligger på 14. plass i The Championship etter fem runder.

- Jeg har ikke fått noen forklaring på hvorfor jeg har vært inn og ut av laget. Men treneren har en plan, og målet er å rykke opp.

- Gøy 22-åringen gleder seg til kampen mot Italia tirsdag.

- Det er litt gøy at Ullevaal er fullsatt (27.000 tilskuere). Jeg sliter med å få billetter til gutta mine og familien. Men det viser at folk har troen på oss.

King fortsetter:

- Det blir viktig med tre poeng i den første kampen i EM-kvalifiseringen, sånn at vi kan ta med oss selvtilliten videre.

• Også Aserbajdsjan, Bulgaria, Kroatia og Malta er i Norges gruppe.

WEMBLEY-DUELL:  Joshua King (til venstre) i duell med Englands Gary Cahill onsdag. Foto: NTB Scanpix
WEMBLEY-DUELL: Joshua King (til venstre) i duell med Englands Gary Cahill onsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer