Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballandslaget

King fnyser av slakt fra legende: - Han kan svelge i seg ordene

- Jeg scoret et utrolig hat trick, sier Norges formspiss. Og forklarer hvorfor han ikke ville ta straffe for Bournemouth.  

HET I PREMIER LEAGUE: Joshua King har scoret elleve mål for Bournemouth denne sesongen. Nå forbereder han kamp i VM-kvaliken mot Nord-Irland søndag. Her fra trening i London.  Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
HET I PREMIER LEAGUE: Joshua King har scoret elleve mål for Bournemouth denne sesongen. Nå forbereder han kamp i VM-kvaliken mot Nord-Irland søndag. Her fra trening i London. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Nord-Irland - Norge, søndag klokka 20.45

LONDON (Dagbladet): Bournemouth-spiss Joshua King (25) er på plass i London sammen med resten av fotballandslaget. Søndag venter Nord-Irland i VM-kvaliken, og i King har Norge en angriper som oser av selvtillit.

Han har scoret elleve mål i Premier League. Det er et oppsiktsvekkende tall for en nordmann i 2017, så da vanker det vel skryt fra alle hold?

Nei, ikke riktig alle.

For ti dager siden scoret King et sensasjonelt hat trick i 3-2-seieren over West Ham. Men kampen startet på forferdelig vis da han bommet på et straffespark etter rundt åtte minutter. Rett etterpå gikk West Ham opp i 1-0.

Deretter utliknet King - før Bournemouth fikk straffe igjen. Men denne nektet nordmannen å ta. Dette fikk den nederlandske Chelsea-legenden Jimmy Floyd Hasselbaink til å lange ut i BBC-studio:

- King, hva driver du med? spurte en kritisk Hasselbaink.

- Jeg bryr meg ikke om kritikken, fnyser nordmannen.

- Bryr seg ikke

Poenget til BBC-eksperten var at King lever av å score mål. Bommer du på straffe, skal du ikke skygge banen neste gang. Du skal gå fram og ta den igjen. Vise at du tørster etter det du får betalt for - å score mål.

- Bare hent ballen. Ja, du har nettopp bommet. Men du har nettopp scoret. Hent ballen og få den tilbake i nettet, kommenterte Hasselbaink på direkten.

PÅ TRENING I LONDON: Joshua King har trolig aldri vært i bedre form enn det han er nå.  Foto:  Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
PÅ TRENING I LONDON: Joshua King har trolig aldri vært i bedre form enn det han er nå.  Foto:  Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Overfor Dagbladet utdyper King episoden. Han hevder at det ikke handler om manglende selvtillit at han ikke ville ta straffe nummer to.

- Jeg scoret et utrolig hat trick i den kampen. Jeg tror nok han (Hasselbaink) kan svelge sine ord etter det. Men for å være ærlig: Jeg tror ikke han bryr seg så mye. Det er vel mer norsk presse.

King fortsetter:

- Hadde vi fått straffe i helga, ville jeg tatt den. Poenget er at jeg er god kompis med Benik Afobe, han som tok den andre straffen mot West Ham. Og jeg er kanskje ikke egoistisk nok. Jeg hadde allerede scoret (1-1-målet) og tenkte at han kunne score på straffe for å øke selvtilliten sin. Det var hovedårsaken til at jeg tok et steg tilbake. Men så bommet han også.

Fyrte løs

I studio fyrte Hasselbaink løs:

- Du er en spiss, det er dette du lever av. Mål, mål, hent den ballen, få den inne. Du har satt så mange straffer, du har gjort det så bra. Så klart kommer du til å bomme på noen, men bare gjør det!

King trekker en ørliten parallell:

- Det handler om flyten. Først bommet jeg på straffe, så scoret jeg 1-1-målet. Det samme skjedde med Messi i kampen mellom Barcelona og PSG. Han scoret på straffe, så ga han den til Neymar etterpå. Jeg sammenlikner ikke meg selv med de to. Men i begge tilfeller ga vi bort straffen.

Og hvis Norge skulle få straffe mot Nord-Irland?

- Selvfølgelig er jeg klar, erklærer King.

Trøbbel med dialekt

Norge har fortsatt muligheter til å kvalifisere seg til VM-sluttspillet i Russland neste sommer. Men da kreves tre poeng mot Nord-Irland. King liker førsteinntrykket han har fått av nyansatte Lagerbäck denne uka.

KRITISK TIL KING: Jimmy Floyd Hasselbaink. Foto: NTB Scanpix
KRITISK TIL KING: Jimmy Floyd Hasselbaink. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Han er klar og tydelig på hva han vil. Det blir viktig for oss å få tre poeng på søndag. 4-4-2 passer meg godt, sier han om trenerens antatte formasjon.

Med et smil legger han til:

- Han vet som sagt hva han vil. Og jeg har fått med meg 98 prosent av det han sier. Men av og til skjønner jeg ikke den svenske dialekten hans.

Fortsatt er det et åpent spørsmål hvem som blir Norges nye kaptein. King er klar i talen for egen del:

- Jeg tror jeg pent hadde takket nei. Jeg liker å være for meg selv før kamper.

Skryt

På en pressekonferanse tirsdag fikk Lagerbäck mange spørsmål om King. Svensken er imponert over det han har sett hittil:

- Gjør du elleve mål i en klubb som ligger på nedre halvdel av Premier League, så har du en fasit der. Jeg har sett ham i Bournemouth. I den tida jeg har fulgt ham, ser det ut til at han bare har blitt bedre og mer effektiv.

Norge trener i London fram til fredag. Deretter går turen til Nord-Irland og Belfast.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media