AVVISER: Joshua King mener målene ikke har kommet som følge av flaks. Her fra dagens pressetreff med fotballandslaget i Sandvika. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
AVVISER: Joshua King mener målene ikke har kommet som følge av flaks. Her fra dagens pressetreff med fotballandslaget i Sandvika. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Landslaget: Joshua King

King fnyser av TV 2-Thorstvedt: - Jeg må bare le

TV 2-ekspert Erik Thorstvedt sier Joshua King hadde flaks forrige sesong. Det får Bournemouth-spissen til å fnyse.

SANDVIKA (Dagbladet): King scoret sensasjonelle 16 mål i Premier League. Helt inntil det siste er han blitt koblet til Tottenham.

Men 25-åringen får ikke hyllest fra alle hold. Under opptakten til den nye sesongen i England, uttalte TV 2-ekspert Thorstvedt at Kings scoringer handlet om flaks.

Landslagslegenden viste til at han hadde lest en grundig analyse av nordmannen. Konklusjonen var at han hadde ekstrem uttelling på store sjanser som er vanskelig å gjenskape.

- For å si det brutalt: Joshua King har hatt flaks. Og vi liker ikke flaks, erklærte Thorstvedt.

VM-kvalifisering

Bournemouth-spissen har sluttet seg til landslaget som møter Aserbajdsjan i VM-kvalifiseringen fredag. Konfrontert med Thorstvedts uttalelser sier han:

KRITISK TIL KING: Erik Thorstvedt.
Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix
KRITISK TIL KING: Erik Thorstvedt. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg må bare le. Jeg synes det er litt spesielt at når det endelig er en norsk spiss som gjør det bra i verdens beste liga, så prøver noen å finne noe negativt.

Han fortsetter:

- Det er morsomt gjort av media å komme med sånne ting. Men de får komme med hva de vil. Jeg vet godt at sesongen i fjor ikke var flaks. Jeg har jobbet hardt og holdt meg skadefri. Jeg hadde en fantastisk sesong. Av de 16 målene var to flaks. Det var mot Watford og Chelsea. De andre scoringene skapte jeg sammen med lagkameratene.

- Ikke eksperter

Thorstvedt understreker at han synes King er en god spiller. Men han går langt i å antyde at de 16 målene kan ha vært et engangstilfelle. King understreker at analysen ikke går tungt innpå ham.

- Sånne er jo ikke akkurat eksperter når de sier dette, fnyser han.

Denne sesongen har startet mer trådt. Bournemouth har ikke tatt et eneste poeng på tre kamper og ligger som nummer tre fra bunn. King har ennå ikke scoret, til tross for at han har spilt alle minutter.

- Vi har ikke startet spesielt bra. Men vi fikk en bra kamp mot Manchester City sist (tapte 1-2). Det skal ikke ta lang tid før vi er tilbake der vi slapp i fjor.

Ny kontrakt

King røper at han vil score enda flere mål enn forrige sesong.

- Om det blir 17, 18 eller 19, så er jeg fornøyd.

Fredag skrev han under på en ny fireårskontrakt med Bournemouth. I hele sommer er han blitt koblet til Tottenham. Prislappen det har vært snakket om er 325 millioner kroner.

- Hvordan forholder du deg til slike summer?

- Det vil jeg ikke kommentere. Prisene i fotball har tatt helt av. Neymar gikk jo for over to milliarder kroner til Paris Saint-Germain. Om han er verdt det, har jeg ikke svaret på.

Motivert

Landslagstrener Lars Lagerbäck oppfatter at King er topp motivert for å spille for landslaget.

Norge er sjanseløs på VM-sluttspillet i Russland neste sommer. For King og lagkameratene handler det om å komme på sporet av vinnerfølelsen.

Han sier:

- Det eneste vi må spille for er stoltheten. Å vinne kamper, og få den følelsen tilbake, er det viktigste.

NULL POENG - NULL MÅL: Joshua King har ennå ikke åpnet målkontoen for Bournemouth denne sesongen. Foto: NTB Scanpix
NULL POENG - NULL MÅL: Joshua King har ennå ikke åpnet målkontoen for Bournemouth denne sesongen. Foto: NTB Scanpix Vis mer