Joshua King

King fyrer løs: - Han løy

Vinteren 2021 byttet Joshua King (29) ut Bournemouth med Everton. Nå snakker den norske angriperen ut om «løgnene» til Carlo Ancelotti (62).

BRUTALT ÆRLIG: Joshua King mener nåværende Real Madrid-trener Carlo Ancelotti løy til ham. Real Madrid er foresendt Kings sitater, men ønsker ikke å kommentere saken. Video: Rødt Kort. Vis mer
Publisert

STOVNER (Dagbladet): På «Deadline Day» i starten av 2021 hadde Joshua King valget mellom å signere for Fulham og Everton. Valget falt til slutt på Everton.

Der fikk han fattige 137 minutter spilletid fordelt på elleve kamper. I løpet av sesongens siste 18 kamper var han i troppen 16, ble byttet inn elleve og var ubenyttet reserve ved fem anledninger.

Everton, som hadde muligheten til å forlenge kontrakten til King, valgte å ikke ta opp denne opsjonen. Dermed er nordmannen ferdig i klubben etter bare seks måneder.

Ingen anger

Da valget falt på Everton i januar, begrunnet King avgjørelsen på følgende vis:

- Det handler om størrelse på klubben, treneren og signalene jeg fikk, sa han til Dagbladet.

Selv om han er tydelig på at han ikke angrer over at han dro til Goodison Park, er han tydelig på at ikke alt ble som han ble forespeilet:

- Jeg angrer ikke på at jeg dro til Everton. Jeg fikk ikke sjansen, ikke en eneste start. Hadde jeg fått en start og ikke prestert, hadde jeg forstått det, sier King til Dagbladet.

- Jeg hadde et annet tilbud som ga mye mer sikkerhet, men fikk beskjed om at jeg skulle få spille og at jeg skulle få sjansen i Everton. Men det ble ikke levert, så da føler jeg at det ikke var meningen, bare.

GOD STEMNING: Joshua King arrangerte nylig en gratis fotballskole på Stovner. Foto: Fredrik Hagen / NTB
GOD STEMNING: Joshua King arrangerte nylig en gratis fotballskole på Stovner. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

Om tiden i Everton sitter han uansett igjen med én viktig lærdom.

- Ikke stol på trenere som lover deg ting og sier du skal få sjansen, at du skal starte ..., sier King, som allerede etter den første landslagssamlingen under Ståle Solbakkens ledelse var misfornøyd med situasjonen i Everton.

- Da gikk jeg og snakket med Ancelotti, men hva vi snakket om på det rommet, blir på det rommet …

GRATIS FOTBALLSKOLE: Joshua King arrangerte gratis fotballskole på Stovner i Oslo 18.-20. juni 2021. Video: Filtvedt / Rødt Kort. Vis mer

Løgn

Nå er han klar på at han føler seg ført bak lyset av treneren som siden den gang har tatt over etter Zinédine Zidane i Real Madrid.

- Til Dagbladet hyllet du Ancelotti da du signerte for Everton. Sa han overbeviste deg og ga deg lovnader. Føler du at han løy til deg?

- Ja, det gjør jeg.

- Er du skuffet over det?

- Nei, sånn er fotballverdenen. Slik er det når du kommer i den virkelige verden på toppen. Det er sånn det er. Men nei, jeg angrer ikke på at jeg dro dit, sier Romsås-gutten.

PASSET PÅSKREVET: Joshua King er på ingen måte fornøyd med Carlo Ancelotti. Foto: Jan Kruger / POOL / AFP.
PASSET PÅSKREVET: Joshua King er på ingen måte fornøyd med Carlo Ancelotti. Foto: Jan Kruger / POOL / AFP. Vis mer

- Men ja, han løy til meg. Men igjen; det er ikke mange ærlige mennesker som jobber i fotball. Bortsett fra spillerne, da. Jeg hadde ingen relasjon til Ancelotti.

Dagbladet har lagt fram Kings kommentarer for Real Madrids presseavdeling i søk om tilsvar fra Carlo Ancelotti. De opplyser om at klubben returnerer til trening 5. juli, og inntil da ønsker de ikke å avgi verken intervjuer eller kommentarer.

Selv er King påpasselig med å understreke at han sitter igjen med flere gode venner etter tiden i Everton. Samtidig er han en erfaring rikere.

- Magefølelsen sa Everton da deres tilbud kom på bordet. Men jeg hadde aldri trodd at jeg på 18 kamper ikke skulle få starte én.

Denne sommeren står King overfor et nytt valg. Den norske angriperen står nemlig uten kontrakt, og kan signere vederlagsfritt med hvilken som helst klubb.

Lag som Aston Villa i Premier League og Real Betis i spanske LaLiga er blitt nevnt som mulig destinasjoner for nordmannen.

Han har tidligere vært innom klubber som Manchester United, Bournemouth og Blackburn.

King står i tillegg med 17 scoringer på 54 landskamper for Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer