POENGDELING: Joshua King og Bournemouth klarte ikke å ta seieren over Tottenham. Foto: Richard Heathcote/Pool via REUTERS /NTB Scanpix
POENGDELING: Joshua King og Bournemouth klarte ikke å ta seieren over Tottenham. Foto: Richard Heathcote/Pool via REUTERS /NTB Scanpix Vis mer

King-hands hindret seier

Det så ut som det skulle bli Bournemouth-seier. Det var helt til VAR oppdaget en hands fra Joshua King. Likevel var det mest fokus på en grusom hodeskade for Adam Smith.

Publisert
  • Bournemouth - Tottenham 0-0 (0-0)

Med lite å skryte av offensivt i 0-0-møtet mellom Bournemouth og Tottenham, falt fokuset på VAR og en stygg skade for Bournemouths Adam Smith.

Både Bournemouth og Tottenham trengte sårt tre poeng i torsdagens oppgjør, men ingen lag klarte å få nettkjenning. Spurs kjemper for plass i europaligaen og Bournemouth for overlevelse i Premier League.

Harry Kane ble muligens snytt for straffe etter en dytt fra Joshua King fire minutter inn i kampen, men verken Paul Tierney eller VAR pekte på straffemerket.

Bournemouth-forsvarer Adam Smith måtte bæres ut av kampen på båre etter å ha kollidert med Ben Davies i andre omgang.

Begge lag presset på for seier, men det dramatiske oppgjøret endte 0-0.

King reddet av VAR

Det var positive tendenser i de første 20 minuttene for hjemmelaget. Eddie Howes menn presset på og fikk dødball på dødball, men klarte ikke å sette inn en scoring bak Hugo Lloris.

Tottenham ble stående og forsvare seg i de første 25 minuttene, men fikk ballen over midtstreken utover første omgang. Likevel var det hjemmelaget som var nærmest scoring med en markkryper ned mot stolpen fra Junior Stanislas like før Tierny blåste av omgangen.

Den store snakkisen fra første omgang kom etter fire minutter og omhandlet Norges Joshua King. Nordmannen hindret Harry Kane med en dytt i ryggen fra å heade ballen i mål etter et hjørnespark. Dommer Tierny pekte ikke på straffemerket og VAR-rommet mente at dytten ikke var en stor nok forseelse til å overliste hoveddommerens avgjørelse.

Grufullt hodestøt

Ti minutter ut i andre omgang kolliderte Adam Smith og Ben Davies, som resulterte i at Smith ble liggende urørlig. Hodestøtet ble ikke vist i reprise, og mye tydet på at skaden var alvorlig da Bournemouth-backen ble båret ut på båre.

STYGG SKADE: Adam Smith fikk en stygg hodeskade og måtte bæres ut på båre. Foto: Richard Heathcote / various sources / AFP / NTB Scanpix
STYGG SKADE: Adam Smith fikk en stygg hodeskade og måtte bæres ut på båre. Foto: Richard Heathcote / various sources / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Davies fikk muligheten til å ta Spurs i ledelsen etter 76 minutter, men bommet på ballen like foran mål.

King fikk satt ballen i mål da det var fem minutter igjen av ordinær tid, men Stanislas var i offside da han sendte ballen inn til nordmannen.

28-åringen ble fratatt enda et mål fire minutter senere. King satte nemlig ballen i Tottenham-målet med armen, og VAR annullerte scoringen.

Bournemouth ligger på 18.-plass i ligaen med 28 poeng og møter Leicester søndag.

Tottenham ligger på 9.-plass med 49 poeng. De hvitkledde møter byrival Arsenal samme dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer