NYTT UTLÅN: Joshua King (t.h) fikk prøve seg i ligacupen for United for snart to år siden. Nå skal han tilbringe kommende sesong i bundesligaen. Foto: AP/Jon Super
NYTT UTLÅN: Joshua King (t.h) fikk prøve seg i ligacupen for United for snart to år siden. Nå skal han tilbringe kommende sesong i bundesligaen. Foto: AP/Jon SuperVis mer

King håper på Gladbach- debut mot Bayern

Norsk United-talent klar for bundesligaen.

(Dagbladet): I slutten av juni ble det skapt usikkerhet om Joshua Kings låneovergang fra Manchester United til Borussia Mönchengladbach, på grunn av lyskeskaden 19-åringen pådro seg med det norske U21-landslaget.

I dag ble den norske spissen likevel presentert i Gladbach, og tenåringen er ikke fremmed for å gå rett inn på laget i seriestarten mot Bayern München.

- Jeg er klar dersom treneren ønsker meg med i troppen mot Bayern søndag. Han er sjefen, så hvis jeg ikke er med så er det også greit, sier King til klubbens hjemmeside.

Den raske angriperen har spilt for United i én offisiell kamp, og forrige sesong var han utlånt til Preston i The Championship.

Romsås-gutten omtaler sin nye klubb som en de store, tradisjonelle klubbene i Tyskland, og sier det er en ære å få spille for dem.

- Bundesligaen er en sterk liga, helt klart høyere rangert enn andre nivå i England hvor jeg spilte forrige sesong. Dette er det neste store skrittet i min karriere, og jeg håper på gode resultater her.

På sikt har han fortsatt ambisjoner om å slå gjennom på Uniteds A-lag.

- Hvis unge spillere er gode nok så får de sjansen. Alle spillere har en drøm om å få spille for en klubb i verdensklasse som Manchester United, men det tenker jeg ikke på denne sesongen. Nå er jeg her i Borussia og jeg skal gjøre alt jeg kan for at vi får en bedre sesong enn siste.

Gladbach-direktør Max Eberl sier at tyskerne har vært oppmerksomme på King i lang tid.

- Det har ikke vært mulig å kjøpe spilleren, en utlånsavtale er første steg, sier sportsdirektøren.

Også norske Håvard Nordtveit spiller for klubben som endte på 16. plass forrige sesong.