FORBEREDELSER:  Joshua King og Norge møter Belgia i treningskamp i kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FORBEREDELSER: Joshua King og Norge møter Belgia i treningskamp i kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

King har ikke scoret på 605 dager for Norge

Ny mulighet i kveld.

Belgia - Norge, på MAX klokka 18.00

BRUSSEL (Dagbladet): Med seks mål for Bournemouth i Premier League har det løsnet en god del for Joshua King (24) denne sesongen. Verre er det med statistikken på landslaget. I dag er det 605 dager siden spissen scoret sist.

Nå må vi skynde oss å legge til den selvfølgelighet at det ikke spilles landskamp hver dag. King har heller ikke vært med alle ganger. Men tallet er likevel en realitet - 605 dager.

Eller:

Ett år, sju måneder og 27 dager.

Den siste scoringen kom 10. oktober 2014, i 3-0-seieren over Malta borte. Siden har King spilt sju kamper med flagget på brystet uten nettkjenning.

- Plager det deg?

- Nei.

Fire mål totalt Vi møter King på Thon Hotel EU i Brussel før treningskampen mot Belgia klokka 18.00. Han mener pressen gjør et større poeng av «måltørken» på landslaget enn ham selv. Totalt har han scoret fire ganger på 21 kamper. Men nå begynner det altså å bli en stund siden sist.

- Det er dere som tenker mye på det, fnyser King, og sikter til pressen.

- Jeg har hatt en bra vårsesong i Premier League. Der borte ble jeg aldri presset til «nå må du score». Det er bare her på landslaget det skjer. Jeg er helt rolig. Det er viktig at vi prøver å vinne og spiller en bra kamp, sier han før Belgia-oppgjøret.

- Men snart to år, det plager deg ikke?

- Du får det til å høres lenger ut enn hva det er når du sier to år. Hvor mange kamper har jeg spilt i løpet av den tida? Vet du det?

Svaret er sju.

Les også: Stefan Strandberg om avstandsforholdet til Nora Mørk

Mer uforutsigbart Statistikk eller ei: De fleste eksperter er enige om at med King og Adama Diomande på topp, kan Norge ha noe svært spennende på gang. De må imidlertid samkjøres - og de må holde seg skadefrie.

Tar vi med Pål André Helland og Markus Henriksen, har Norge et mer uforutsigbart angrep enn før.

Denne dimensjonen var Høgmo raskt ute med å understreke da Dagbladet stilte ham spørsmålet på lørdagens pressekonferanse: «Har du et bedre lag nå før den kommende VM-kvalifiseringen sammenliknet med EM-kvalifiseringen?»

Ingen kommentar - Det er viktig for meg å spille bra for laget, sier King.

- Om det er Helland som scorer på frispark, eller Alexander Sørloth som kommer inn og scorer, det er det samme.

- Er tida for å score mål igjen for ditt eget vedkommende mot Belgia?

- Nei, det vil jeg ikke kommentere, svarer King.

Les også: Belgiske aviser med krisefokus før møtet med Høgmo

MÅLJUBEL:  Sist gang Joshua King (til venstre) scoret for Norge var mot Malta 10. oktober 2014. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MÅLJUBEL: Sist gang Joshua King (til venstre) scoret for Norge var mot Malta 10. oktober 2014. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer