Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

King herjet med United: - Ikke langt fra det Zlatan gjorde

Nordmannen matchvinner for Bournemouth.

SCORET: Joshua King jubler etter å ha scoret for Bournemouth mot gamleklubben. Foto: Scanpix
SCORET: Joshua King jubler etter å ha scoret for Bournemouth mot gamleklubben. Foto: Scanpix Vis mer

• Bournemouth - Manchester United 2-1 (1-1)

(Dagbladet): Joshua King (23) ble matchvinner for Bournemouth hjemme mot Manchester United. Etter at lagene gikk til pause på stillingen 1-1, avsluttet nordmannen et innøvd dødballtrekk på utsøkt vis ni minutter etter sidebytte.

Det var Kings andre scoring i Premier League. Og den sendte Louis van Gaals menn ydmyket hjem.

- Det er en variant de lykkes med. Det er vel ikke så langt ifra det Zlatan gjorde mot Danmark. Den scoringen der sto skrevet i stjernene. Han scorer mot Manchester United, utbrøt TV 2-kommentator Per-Jarle Heggelund på direkten.

Viste storform At Kings andre scoring kommer mot Manchester United, gjør garantert ekstra godt for 23-åringen. King skrev under for klubben allerede som 16-åring, da han forlot barndomshjemmet på Romsås i Oslo for å ta sjansen på akademifotball i England.

I 2009 fikk den fysisk sterke spissen debuten for førstelaget under Sir Alex Ferguson, noe som ble den første av i alt to kamper for rødtrøyene før han dro videre til Blackburn.

I kveldens kamp var det tydelig at King var heltent allerede fra start.

- Målet betydde mye for meg. Etter å ha vært fem år i Manchester United, dro jeg videre, så å få et mål mot gamleklubben min betyr mye, sier King til Sky Sports.

- Fantastisk Det var imidlertid en annen Bournemouth-spiller som sendte laget i ledelsen. Etter bare et drøyt minutt slo Junior Stanislas et innoverskrudd hjørnespark som utmanøvrerte David de Gea i United-buret.

Ballen gikk direkte i mål, og førte til stor jubel blant hjemmelagets supportere.

- Det er et fantastisk hjørnespark, kommenterte Heggelund.

- Det er (Anthony) Martial og De Gea som egentlig roter det litt til for hverandre. Keeper tar ikke et steg bak, og dermed får ballen den perfekte buen, men det skal ikke skje, analyserte TV 2-ekspert Erik Thorstvedt i pausen.

Kings drømmescoring Etter halvspilt første omgang klarte imidlertid Marouane Fellaini å krige inn 1-1 for et skadeskutt United-lag. Etter at Bournemouth-keeper Artur Boruc først reddet en avslutning fra Memphis Depay, omsatte den høyreiste belgieren returen i mål.

Kampen holdt seg jevnspilt og uten de store sjansene fram til pause, men etter hvilen kom Bournemouth igjen best i gang.

Samtidig var King en av vertenes mest involverte spillere. Med flere løp uten ball, viste landslagsangriperen stor vilje og besluttsomhet. Dét ble også utslagsgivende da Bournemouth sto for en smart dødballvariant etter 54 minutter som King møtte med en bredside på første stolpe som bidro til å flukte ballen inn i nettet.

Etter scoringen viste King hvor mye målet betydde for ham med en herlig feiring. Dessverre holdt spissen seg til baksiden av låret og ble nødt til å forlate banen med skade like etterpå.

- Han fikk scoringen han garantert har drømt om. Han har vært mye involvert. Han har tatt for seg i duellspillet. Han har skapt trøbbel for United-forsvaret. Vi får gi han godkjent, i aller høyeste grad, kommenterte Heggelund om mannen som til slutt ble matchvinner.

- Vi har sagt at Joshua King er bra, men at han ikke scorer mål. Nå har han begynt å gjøre det i tillegg, skryter TV 2-kollega Thorstvedt.

STOR DAG: Joshua King viste en herlig glede etter å ha scoret mot Manchester United. Foto: Scanpix
STOR DAG: Joshua King viste en herlig glede etter å ha scoret mot Manchester United. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media