Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

King hylles etter treninga, men selv er han litt bekymra

- Jeg må snakke med Per-Mathias.

IMPONERER:  Joshua King har vist seg fram på treningsfeltet i Braga før Norge møter Portugal søndag.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
IMPONERER: Joshua King har vist seg fram på treningsfeltet i Braga før Norge møter Portugal søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRAGA (Dagbladet): Landslagssjef Per-Mathias Høgmo dro fram én spiller da han møtte pressen på en kort seanse i portugiske Braga i ettermiddag:

Nemlig Joshua King (24).

- Han markerer seg, sier Høgmo.

Alt tyder på at King starter som spiss sammen med Markus Henriksen når Norge møter Portugal til privatlandskamp søndag. Bournemouth-spissen har nettopp avsluttet Premier League-sesongen og forteller til Dagbladet at han føler seg sliten.

- Jeg føler jeg er i god form, men jeg er samtidig veldig sliten i kroppen. Jeg gleder meg til å få en liten ferie, men skal gi alt på denne landslagssamlinga, sier King til Dagbladet.

King utdyper:

- Jeg har aldri spilt så mange kamper i én sesong. Jeg endte med godt over 30 kamper totalt og selvsagt er jeg litt sliten nå. Jeg må snakke med Per-Mathias (Høgmo) om hvor mye jeg skal spille i disse tre kampene. Vi får se. Men jeg gleder meg til å møte Portugal, sier King.

- Det ser ut som du sprudler på treningsfeltet her?

- Ja, jo, kanskje. Jeg har hatt ei uke fri siden United-kampen og har ikke gjort så mye den siste uka. Men i går var jeg sliten etter den lange flyturen og fikk veldig lite søvn. Men jeg føler meg fin i kroppen, sier King.

Høgmo har derimot latt seg imponere i løpet av de to første døgnene i Portugal. Norge møter Island og Belgia til nye kamper i ukene som kommer.

- Vi ser at King har spilt mye i Premier League. Det er ikke tilfeldig at han har begynt å score mål. Jeg har lyst til å trekke fram ham etter de to første øktene her, sier Høgmo.

- Jeg ser på måten han verner om ballen på og måten har tar seg forbi én mot én. Han er robust og legger ned hardt arbeid, sier landslagssjefen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!