IMPONERER:  Joshua King har vist seg fram på treningsfeltet i Braga før Norge møter Portugal søndag.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
IMPONERER: Joshua King har vist seg fram på treningsfeltet i Braga før Norge møter Portugal søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

King hylles etter treninga, men selv er han litt bekymra

- Jeg må snakke med Per-Mathias.

BRAGA (Dagbladet): Landslagssjef Per-Mathias Høgmo dro fram én spiller da han møtte pressen på en kort seanse i portugiske Braga i ettermiddag:

Nemlig Joshua King (24).

- Han markerer seg, sier Høgmo.

Alt tyder på at King starter som spiss sammen med Markus Henriksen når Norge møter Portugal til privatlandskamp søndag. Bournemouth-spissen har nettopp avsluttet Premier League-sesongen og forteller til Dagbladet at han føler seg sliten.

- Jeg føler jeg er i god form, men jeg er samtidig veldig sliten i kroppen. Jeg gleder meg til å få en liten ferie, men skal gi alt på denne landslagssamlinga, sier King til Dagbladet.

King utdyper:

- Jeg har aldri spilt så mange kamper i én sesong. Jeg endte med godt over 30 kamper totalt og selvsagt er jeg litt sliten nå. Jeg må snakke med Per-Mathias (Høgmo) om hvor mye jeg skal spille i disse tre kampene. Vi får se. Men jeg gleder meg til å møte Portugal, sier King.

- Det ser ut som du sprudler på treningsfeltet her?

- Ja, jo, kanskje. Jeg har hatt ei uke fri siden United-kampen og har ikke gjort så mye den siste uka. Men i går var jeg sliten etter den lange flyturen og fikk veldig lite søvn. Men jeg føler meg fin i kroppen, sier King.

Høgmo har derimot latt seg imponere i løpet av de to første døgnene i Portugal. Norge møter Island og Belgia til nye kamper i ukene som kommer.

- Vi ser at King har spilt mye i Premier League. Det er ikke tilfeldig at han har begynt å score mål. Jeg har lyst til å trekke fram ham etter de to første øktene her, sier Høgmo.

- Jeg ser på måten han verner om ballen på og måten har tar seg forbi én mot én. Han er robust og legger ned hardt arbeid, sier landslagssjefen.

Lik Dagbladet Sport på Facebook