King jakter 82 år gammel rekord

Han er 18 landslagsmål unna å tangere Jørgen Juve, Norges mestscorende spiller gjennom tidene. Nå jakter Joshua King (27) en rekord som har stått i 82 år.

REVANSJELYSTEN: Joshua King vil ha revansj mot Sverige førstkommende søndag. Og med scoring der, vil han tangere nok en landslagslegende. Foto: NTB Scanpix.
REVANSJELYSTEN: Joshua King vil ha revansj mot Sverige førstkommende søndag. Og med scoring der, vil han tangere nok en landslagslegende. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ULLEVAAL (Dagbladet): - Jobben gjort. Enkelt og greit. Vi kom hit for å ta tre poeng og vi var tålmodige. Det var nok ikke den kuleste kampen å komme og se for tilskuerne når de ligger så lavt som de gjør og ikke prøver å gå framover. Men vi scorer to mål og vinner kampen.

Slik oppsummerte Joshua King torsdagens kamp overfor Dagbladet.

Det var ingen fantastisk batalje på Ullevaal stadion, men Norge fikk, som King sa, jobben gjort. Sander Berge scoret det første, før nettopp King fastsatte sluttresultatet til 2-0.

- Alltid lyst å være nummer én

Det var hans 15. landslagsmål for Norge. Nå er han 18 mål unna å tangere Norges mestscorende spiller gjennom tidene - og 19 unna å overta tronen.

- Jeg har ikke noe mål om hvor mange mål jeg vil score. Jeg vet ikke hvor mange år jeg spiller på landslaget, men du har alltid lyst å være nummer én, sier han til Dagbladet, og legger til:

- Jeg vet ikke hvem som er mestscorende på landslaget nå, men det er fullt mulig at jeg kan ta dem igjen om jeg fortsetter et par år til, sier King til Dagbladet.

Mannen som troner øverst på den listen, er Jørgen Juve. Han var en del av Norges berømte bronselag fra Berlin-OL i 1936, og har en imponerende statistikk å vise til. Juve, som gikk bort i 1982, spilte totalt 45 kamper for det norske A-landslaget, men var bare spiss i 24 av dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer