King kan bare være konge i én turnering

Må hvile i ti dager etter kampene

• Direkte 19.10: Udinese - Totetnham

(Dagbladet.no) Tottenhams i utgangspunktet beste forsvarsspiller, midtstopper Ledley King, har et kne som trenger svært mye hvile.

28-åringen har en meniskskade i det venstre kneet, som gjør at han bare kan spille hver andre eller tredje kamp. Dette skaper trøbbel for manager Juande Ramos.

- Problemet med Uefa-cupen er at vi ikke kan bruke Vedran Corluka, og Ledley King kan vi bare bruke innimellom. Hvis jeg bruker Ledley i kveld, så må han hvile i ti dager. Hvis jeg sparer ham, da kan han spille på søndag, sier Ramos ifølge Press Association.

Tøff oppgave mot Udinese

Kneet til King er stort sett helt fint når han spiller, men etter kampene kan det være hovent og vondt. Derfor må han drive rehabiliteringstrening mellom kampene, og dette arbeidet tar ofte flere dager enn det er mellom oppgjørene nå som Spurs også er med i Uefa-cupen.

I kveld spiller de borte mot Udinese, som ligger på 2. plass i Serie A. Kings tjenester trengs virkelig for bunnlaget i Premier League.

Tidligere Tottenham-manager Martin Jol sier klubben er avhengig av å ha midtstopperen på banen.

SAVNET STOPPER: Midtstopper Ledley King har er savnet i Tottenham de kampene han må hvile. I kveld spiller han trolig, når Spurs møter Udinese borte. Foto: REUTERS
SAVNET STOPPER: Midtstopper Ledley King har er savnet i Tottenham de kampene han må hvile. I kveld spiller han trolig, når Spurs møter Udinese borte. Foto: REUTERS Vis mer

- Det er enkelt: Tottenham er dobbelt så gode når han spiller, sier Jol ifølge The Times.

Og det ligger mye i det han sier. Ramos har ledet Spurs i 53 kamper og 17 av dem har endt med tap. 13 av disse tapene har kommet i de 37 kampene King har vært ute.

Skadd i debuten fra start

Og selv om Tottenham ligger svært kritisk til i Premier League, kommer trolig Ramos til å sende King på banen i kveld. En av grunnene er at Corluka er cuptied, akkurat som Roman Pavljutsjenko, men Ramos satser også stort på turneringen.

Han har vunnet Uefa-cupen to ganger med Sevilla, og har også ambisjoner om å ta Tottenham langt.

- Begge turneringene er viktige. Akkurat nå er Uefa-cupen viktigst, for det er vår neste kamp. Men på fredag, da er søndagens kamp mot Bolton viktigst, sier spanjolen.

For King er det svært tungt å tilbringe så mye tid på tribunen. Forrige sesong spilte han bare ti kamper.

- Jeg jobber med fysioterapeuter hver dag og føler meg helt fin på banen. Det er etter kampene kneet er vondt, sier King, som ikke aner om eller når kneet vil bli helt bra.

King kan bare være konge i én turnering

Og når smellen som delvis har ødelagt karrieren hans oppsto? I hans første kamp fra start, mot Derby i 1999.

TIDA GÅR: Juande Ramos har blitt sittende i managerstolen enn så lenge, men det spørs hvor tålmodig klubbledelsen er hvis det ikke snur snart.