LIVERPOOL-HELT: Kenny Dalglish har åtte ligagull som spiller og manager for Liverpool, men blir ifølge engelske aviser neppe erstatteren til Rafael Benitez. I stedet skal han lede jakten på en ny manager. Her gjør han seg klar til å holde tale under en minnemarkering for Hillsborough-ofrene.    Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
LIVERPOOL-HELT: Kenny Dalglish har åtte ligagull som spiller og manager for Liverpool, men blir ifølge engelske aviser neppe erstatteren til Rafael Benitez. I stedet skal han lede jakten på en ny manager. Her gjør han seg klar til å holde tale under en minnemarkering for Hillsborough-ofrene. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

«King Kenny» skal finne den perfekte erstatteren for Benitez

Hodgson og O'Neill er favoritter.

||| (Dagbladet): For mange Liverpool-supportere seilte klubblegenden Kenny Dalglish opp som et førstevalg til å overta managerjobben etter nyheten om Rafael Benitez' sorti.

I dag skriver flere engelske aviser, deriblant The Times og The Guardian, at et trenercomeback for «King Kenny» er usannsynlig.

I stedet går han trolig inn i rollen som hodejeger og nøkkelperson i jakten på den beste tilgjengelige manageren på markedet.

Fulham-manager Roy Hodgson og Aston Villa-manager Martin O'Neill trekkes fram som de to mest opplagte kandidatene, og målet er å ha en ny mann på plass innen starten av neste måned.

Første oppdrag: Å overtale Steven Gerrard og Fernando Torres til å bli værende på Anfield.

DE TO FAVORITTENE: Martin O'Neill og Roy Hodgson. Foto: AFP PHOTO/Chris Ratcliffe
DE TO FAVORITTENE: Martin O'Neill og Roy Hodgson. Foto: AFP PHOTO/Chris Ratcliffe Vis mer

The Guardian skriver at Hodgson er den mest aktuelle løsningen for øyeblikket. 62-åringens kontrakt med Fulham går ut neste sesong, og selv om han etter finaletapet i Europa League gjentok at han stortrives i klubben og ikke har noe ønske om å dra, kan det endre seg nå som managerjobben i Liverpool er ledig.

Aston Villa-eier Randy Lerner har allerede slått fast at O'Neill er Villa-manager også kommende sesong.

- Martin vil være her som manager neste år. Vi har snakket sammen en rekke ganger, sa han til The Sun etter sesongslutt.

For mange Liverpool-supportere kommer likevel jakten på en ny manager i andre rekke. De er i stedet opptatt av framtida til Gerrard og Torres - og av at de amerikanske eierne må vekk.

I går kveld viste de sin avsky gjennom å brenne USAs flagg brent utenfor Anfield.

VISTE SIN AVSKY MOT EIERNE: Flere hundre Liverpool-fans møtte opp utenfor Anfield i går for å vise sin støtte til Rafael Benitez, og sin forakt mot de amerikanske eierne gjennom å brenne flagg. Foto: AP Photo/ Peter Byrne /PA
VISTE SIN AVSKY MOT EIERNE: Flere hundre Liverpool-fans møtte opp utenfor Anfield i går for å vise sin støtte til Rafael Benitez, og sin forakt mot de amerikanske eierne gjennom å brenne flagg. Foto: AP Photo/ Peter Byrne /PA Vis mer

Dagbladet snakket med flere av dem, og opplevde at sympatien med avgåtte Rafael Benitez var stor blant de frammøtte.

- Eierne er i ferd med å ødelegge klubben. Sparkingen av Rafa er dråpen. Han er min Bill Shankly, og det er ikke slik denne klubben skal drives. Det var ikke dette Liverpool FC min bestefar lærte meg å elske, sier Stephen Martin til Dagbladet.

Både The Guardian og The Times skriver at Rafael Benitez får en sluttpakke med en totalverdi på seks millioner pund, i underkant av 60 millioner kroner. Halvparten vil bli utbetalt nå, og resten senere.

Spanjolen er på ferie i Sardinia, og er blant de største favorittene til å overta for José Mourinho i Inter. I går var han imidlertid mest opptatt av å takke supporterne for støtten.

- Det er veldig trist for meg å annonsere at jeg ikke lenger vil være manager for Liverpool. Jeg ønsker å takke alle spillere og ansatte for samarbeidet. Jeg vil for alltid bære med meg i hjertet mitt alle de gode stundene jeg har hatt her, fansens sterke og lojale støtte i tunge tider og kjærligheten fra Liverpool. Jeg finner ikke ord som strekker til for å takke dere for alle disse årene, og jeg er veldig stolt over å kunne si at jeg var manageren deres, sa Benitez til klubbens hjemmeside. 

FÅR ALL SKYLD FOR MOTGANGEN: Tom Hicks og George Gillett. Foto: AP Photo/ Peter Byrne /PA
FÅR ALL SKYLD FOR MOTGANGEN: Tom Hicks og George Gillett. Foto: AP Photo/ Peter Byrne /PA Vis mer