Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

King Kennys Liverpool har vært bedre enn United

Her er tabellen som beviser det.

REDNINGSMANN: Kenny Dalglish har skapt både gode resultater og optimisme i Liverpool. Foto: AP/Sang Tan
REDNINGSMANN: Kenny Dalglish har skapt både gode resultater og optimisme i Liverpool. Foto: AP/Sang Tan Vis mer

• 7. februar: Liverpool-fans, sjekk denne Kenny-tabellen

(Dagbladet): Kenny Dalglishs retur til mangerstolen i Liverpool førte til gledestårer blant mange fans.

Skotten kjent som «King Kenny» var sjef da Liverpool hentet hjem klubbens forrige seriemesterskap i 1990. Også årene før leverte Dalglish en jevn strøm av sølvtøy til trofékabinettet på Anfield.

Siden januar har Dalglish ledet klubben i 16 seriekamper.  Resultatene har vært bedre enn de fleste supporterne kunne drømme om.

King Kenny-tabellen Analysebyrået Opta, representert ved Oddsen Live i Norge, har lagd sin egen tabell av ligaresultatene under Dalglish.

Den viser at Dalglish har plukket flere poeng enn Alex Ferguson og de trolige seriemesterne i Manchester United.

OVERRASKET: Tidligere Liverpool-spiller Vegard Heggem trodde ikke Dalglish ville få laget til å fungere så godt, på så kort tid. Arkivfoto: Dagbladet
OVERRASKET: Tidligere Liverpool-spiller Vegard Heggem trodde ikke Dalglish ville få laget til å fungere så godt, på så kort tid. Arkivfoto: Dagbladet Vis mer

Daglish har kapret 33 poeng, mot Fergusons 32. Bare Chelsea har vist bedre form, med 35 på 15 kamper.

Og ingen har scoret flere mål enn Liverpool i samme periode, hele 35 og et snitt på 2,18 per kamp.

- En sånn tabell sier selvfølgelig en del, det er det ingen tvil om. Mitt inntrykk er at Liverpool nå har et dyktig team, sier tidligere Liverpool-back Vegard Heggem til Dagbladet.

- Forventet du noe slik da Dalglish overtok?

- Nei, dette er langt over mine forventninger. Jeg regnet med et oppsving, men dette har overrasket meg. Også med tanke på skadesituasjonen, Steven Gerrard har vært ute i lang tid. Jeg trodde han mått være spilleklar for at vi skulle snu det.

SIDEN JANUAR: Liverpool under Kenny Dalglish har vært en stor suksess. Tabellen er gjengitt med tillatelse fra Oddsen Live.
SIDEN JANUAR: Liverpool under Kenny Dalglish har vært en stor suksess. Tabellen er gjengitt med tillatelse fra Oddsen Live. Vis mer

- Er Liverpool bedre enn United med Dalglish?

- Det er litt vanskelig å si. Jeg er overrasket over poengfangsten med den spillerstallen som har vært tilgjengelig. Sånn som at de slo Fulham 5-2 borte sist. Det er godt gjort når du ser lagoppstillingen i den kampen. Det overrasker at spillere som Jay Spearing og John Flanagan kommer inn og gjør en så god figur, sier Heggem.

Samlende figur Tallene fra Oddsen Live viser også at ingen av topp 6-lagene har levert flere defensive taklinger enn Liverpools 417 under skotten. United har 311.

I løpet av de samme kampene har Liverpool truffet mål på hele 54 prosent av skuddforsøkene. Prosenttallet før Dalglish kom var nede i 43.

Æren for alle gode tall gir Heggem til King Kenny, sammen med assistent Steve Clarke.

- Det er åpenbart at Kenny har innarbeidet en sterk tro innad i laget, de klarer å mobilisere godt. Jeg tror Dalglish har sterke motiverende egenskaper. Han er en samlende figur.

SLO UNITED PÅ ANFIELD: Kenny Dalglish (t.v) vant duellen med Alex Ferguson på Anfield 6. mars. Foto: AFP/PAUL ELLIS
SLO UNITED PÅ ANFIELD: Kenny Dalglish (t.v) vant duellen med Alex Ferguson på Anfield 6. mars. Foto: AFP/PAUL ELLIS Vis mer

Liverpool-eier Fenway Sports Group valgte i går å belønne 60-åringen med en treårskontrakt, han ble først ansatt som midlertidig manager.

Og Dalglish har ambisjoner om å matche det som finnes i Premier League.

- Dette er en unik fotballklubb, og jeg er henrykt over å få muligheten til å bygge noe spesielt her igjen. Jeg er heldig siden jeg får komme hit igjen og fullføre en kontrakt, sier Dalglish.

Også assistent Clarke fikk samme lengde på kontrakten, og Dalglish har oppfylt kravene eierne stilte i januar: Bedre bruk av stallen og ny spillestil med angrepsfotball.

- Hele stedet er mer stabilt enn før, supporterne smiler og vi ønsker å bevare smilet der i lang tid. Nå drar alle i samme retning, sier Dalglish.

LYSERE TIDER: Fansen krevde et Dalglish-comeback i Liverpool og fikk viljen sin i januar. Her viser en supporter fram et King Kenny-skjerf under seieren mot Fulham lørdag. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
LYSERE TIDER: Fansen krevde et Dalglish-comeback i Liverpool og fikk viljen sin i januar. Her viser en supporter fram et King Kenny-skjerf under seieren mot Fulham lørdag. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

Det blir langt på vei bekreftet i dag, keeper Pepe Reina avslører at han nå har skrinlagt planer om å forlate Anfield.

- Selvsagt tvilte jeg litt i desember og januar, vi var ikke i nærheten av det vi har i dag. Jeg tror vi tar riktige steg og at alle ser forskjellen, sier Spania-keeperen til Liverpools nettside.

Lys framtid Kaptein Steven Gerrard mener timingen for avtalen var perfekt, like før sesongens siste hjemmekamp mot Tottenham søndag.

- Kenny har løftet hele klubben, supporterne, spillerne og alle som har forbindelser til klubben. Nå kan vi se framover mot en lys framtid.

Heggem mener Liverpool må ut og handle i sommer, men at også det kan bli lettere enn antatt.

- Jeg tror Liverpool bør forsterke, for det vil de andre lagene også gjøre. Men det er klart at denne veldig gode avslutningen på sesongen er viktig, både med tanke på den neste år og motivasjonen for den. Og dette virker positiv når klubben skal gjøre seg attraktiv for nye spiller, sier Heggem.

- Tror du Liverpool kjemper med United i toppen neste sesong?

- Det er vanskelig å si, men potensialet er der når de over 16 kamper klarer å henge jevnt med Chelsea og United. Nå håper jeg virkelig de klarer femteplassen som gir Europa League-spill, med seier mot Tottenham søndag.

Det holder med uavgjort mot Spurs for at Liverpool tar femteplassen. Da Dalglish kom lå den tradisjonsrike klubben helt nede på 13. plass.

- Femteplassen er ikke rett posisjon for Liverpool. Vårt mål er høyere og forhåpentligvis kan vi avslutte høyere neste sesong. Vi ser fram til den, men nå må vi gjøre jobben ferdig søndag. Med seier er vi matematisk sikker på femteplassen, og det er målet vårt. Vi skal lå Tottenham og sikre oss en plass i Europa, sier keeper Reina.

HØRER HJEMME I TOPPEN: Pepe Reina avslører at han vurderte en exit fra Anfield rundt nyttår. Nå satser han på tabellklatring neste sesong. EPA/LINDSEY PARNABY
HØRER HJEMME I TOPPEN: Pepe Reina avslører at han vurderte en exit fra Anfield rundt nyttår. Nå satser han på tabellklatring neste sesong. EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media