Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

King Kong i løypa

For alpinsirkusets gorilla,Hermann Maier (25), virker bare hjelmen for liten akkurat nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går vant han sin femte v-cupseier for sesongen et hav av tid foran de andre. Etterpå tillot OL-favoritten fra Østerrike seg å være misfornøyd med kjøringa.

- Slett ikke perfekt, sa kjempen Hermann Maier etter at han hadde slått det norske håpet Kjetil Aamodt (36. plass) med over fire sekunder.

Maier kjørte i reineste Fred Flintstone-stil gjennom portene, og fikk Atle Skårdal, vår dobbelte verdensmester i super-G, til å måpe fra NRKs kommentatorboks:

- Skremmende, vanvittig og brutal kjøring. Jeg er så glad jeg sitter her i boksen, sa Skårdal, mens Maier stupte ned den isete traséen.

Hittil i sesongen har den tidligere mureren fra Flachau vært på pallen i åtte av 13 renn, og stiller som soleklar favoritt i både super-G og utfor i Nagano.

Sjøl mente faktisk Maier han safet seg ned løypa i går:

- Jeg kunne helt sikkert knepet noen flere hundredeler på vei ned, men ville ikke risikere noe. Jeg har ikke trent super-G på en stund. Derfor tok det litt tid å finne rytmen, sier alpinkometen.

Maier var borte fra skisporten i ti år inntil han stilte opp som prøvekjører i et verdenscuprenn i storslalåm i hjembyen i januar 1996.

Maier ble manuelt klokket inn til klar bestetid i rennet, og ble omgående rekruttert til det østerrikske landslaget.

Det var ingen dårlig beslutning.

- Han er helt umulig å slå, sier Atle Skårdal.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!