Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

King ler av sin egen navnetabbe foran hele landslaget

Måtte holde debutanttale i går kveld.

HOLDT TALE: Joshua King debuterte for det norske landslaget, og måtte etter kampen holde debutanttale for resten av landslaget. Det gikk bra, men han glemte ett navn... Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HOLDT TALE: Joshua King debuterte for det norske landslaget, og måtte etter kampen holde debutanttale for resten av landslaget. Det gikk bra, men han glemte ett navn... Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

REYKJAVIK (Dagbladet): Joshua King fikk sin debut for A-landslaget mot Island i går, da han erstattet Mohammed Abdellaoue etter 65 minutter.

Som tradisjonen tilsier måtte han dermed holde en debutanttale under middagen etterpå - en tale som sørget for litt munterhet rundt bordene på en ellers tung kveld.

- Talen min var veldig bra. Du har ikke hørt noe om den? spør han Dagbladet.

- Nei?

- Da tror jeg vi lar den ligge.

- Du kan vel gi oss et lite hint?

- Jeg er dårlig på navn. Jeg skulle holde en takketale, og ettersom jeg er dårlig på navn, så glemte jeg et navn. I noen få sekunder, sier King og ler.

Ikke Drillo Hvem det var vil han ikke røpe, annet enn at det ikke var Drillo.

Dagbladet får opplyst at det derimot var en annen i trenerteamet - assistenttrener Ola By Rise - som King ikke husket navnet på.

Mange journalister ønsket å snakke med King i går, men de ventet forgjeves. Som den eneste spilleren spaserte 20-åringen rett til hotellet, men det var ikke fordi han ønsket å være i fred.

- Det må jeg unnskylde meg for, det kommer ikke til å skje igjen. Jeg liker dere, altså. Etter U21-kampene er det nesten aldri noen som skal snakke med oss, bare Per Joar Hansen (treneren). Har vi vunnet får vi en klem, og har vi tapt får vi kjeft, sier King.

Fornøyd med innhoppet King fikk som nevnt spille en drøy halvtime i går. Han var godt fornøyd med landslagsdebuten.

- Jeg synes jeg greide meg bra, men er litt skuffa over at målet ble annulert. Jeg synes ikke Tarik sto i veien for keeperen, og at målet burde blitt stående. Jeg tror Kampen hadde endret seg hadde det blitt 1-1, sier King.

- Det var trist å tape, men nå må vi bare se frem til tirsdag. Der må vi bare ha tre poeng, sier Manchester United-spilleren.

- Har du et håp om å kanskje få starte den kampen?

- Selvfølgelig, ja. Det hadde vært kult å starte. Men det er sjefen som tar ut laget. Han velger laget som han mener er best egnet til å slå Slovenia, sier han og legger til:

- Jeg gleder meg som en liten unge til tirsdag.

Godt Søderlund-samarbeid
Mohammed Abdellaoue fikk seg en smell mot Island, men landslagslege Thor Einar Andersen forsikret i dag at det ikke er noen fare for kampen på tirsdag.

I bakhånd har Drillo uansett King og Alexander Søderlund, som «klikket» bra den korte tiden de spilte sammen fredag kveld. 

- Jeg har aldri spilt med Søderlund før, og for å være ærlig visste jeg nesten ikke hvem han var. Men han var veldig god. Folk sier at jeg kommer meg til sjanser, men de legger ikke merke til alt det han gjorde, for det var han som flikket ballen til meg da jeg nesten var alene med keeper. Han var også flink til å ta ballen ned på brystet, og møte. Han skapte trøbbel for Islands stoppere, sier King.

Landslagskaptein Brede Hangeland skrøt av King etter kampen, og sa at United-spillerens innhopp var «veldig positivt».

- Det er både hyggelig og godt å høre, spesielt når det kommer fra lagets kaptein. Det gir meg selvtillit å høre det fra ham, sier King.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media