SKADET: Joshua King har 28 kamper for Norge, men må stå over mot Tsjekkia og Sverige. Foto: NTB Scanpix
SKADET: Joshua King har 28 kamper for Norge, men må stå over mot Tsjekkia og Sverige. Foto: NTB ScanpixVis mer

Fotballandslaget

King må droppe Norge:
- Kjedelig når sånt skjer på en ubetydelig trening

- Det er synd for ham. Og det er synd for oss, sier assistenttrener Per Joar Hansen om spissens skade. 

ULLEVAAL (Dagbladet): Joshua King (25) meldte i går forfall til landskampene mot Tsjekkia og Sverige i juni. Det skjer etter det som utviklet seg til en trist slutt i Bournemouth.

Nordmannen har hatt en fantastisk sesong i Premier League-klubben med 16 scoringer. Men på den siste treninga før den siste kampen mot Leicester, røyk han på en smell.

Spark i ankelen

- Han fikk et spark i ankelen, forteller landslagets assistenttrener, Per Joar Hansen, til Dagbladet.

- Han er nok klar til sesongoppkjøringen igjen der borte. Men jeg tipper han må drive alternativ trening i fire til seks uker.

Hansen fortsetter:

- Det er spesielt kjedelig når sånt skjer på en ubetydelig trening før en avsluttende kamp. Kanskje hadde han puttet et par mål i tillegg der. Men vi får ikke gjort noe med det. Det er synd for ham. Og det er synd for oss. Jeg håper vi har ham tilbake på landslaget til høsten.

18 mål

FORBEREDER NYE KAMPER: Landslagssjef Lars Lagerbäck (til venstre) og assistent Per Joar Hansen må klare seg uten Joshua King. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
FORBEREDER NYE KAMPER: Landslagssjef Lars Lagerbäck (til venstre) og assistent Per Joar Hansen må klare seg uten Joshua King. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Vi må tilbake til Ole Gunnar Solskjærs glansdager for å finne sist en nordmann scoret så mange mål i Premier League. Han har den norske rekorden i ligaen med 18 scoringer fra sesongen 1996/1997.

Skaden gjør at King går glipp av det som kunne blitt en varm hyllest på Ullevaal mot Tsjekkia 10. juni og Sverige 13. juni. Utfordringen til 25-åringen har vært å overføre målteften fra klubblaget til landslaget. På 28 kamper har han sju mål.

King er de siste månedene blitt koblet til tre klubber: West Ham, Tottenham og Newcastle. I hans fravær overrasket landslagtrener Lars Lagerbäck i går og kalte inn Hearts-spissen Bjørn Maars Johnsen.

Stolt

Til BBC uttaler King at han er stolt av det han har oppnådd denne sesongen.

- Jeg satte meg et mål om å score 15 mål, så jeg hadde troen på meg selv. Men jeg hadde ikke klart dette uten lagkameratene, treneren og apparatet rundt. Jeg kan ikke vente til en ny sesong kommer i gang.

Norge er uansett ute av kampen om VM-sluttspillet. Neste sjanse for King til å spille på landslaget er mot Aserbajdsjan på Ullevaal 1. september.