KAN REKKE LANDSKAMP: Joshua King er tilbake på treningsfeltet etter skade og kan allerede bli klar til viktige landskamper for Norge.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KAN REKKE LANDSKAMP: Joshua King er tilbake på treningsfeltet etter skade og kan allerede bli klar til viktige landskamper for Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

King må passe på låret resten av karrieren

Men gladmelding til Drillo: Lynvingen trener med Blackburn igjen.

(Dagbladet:) Joshua King må gjennomføre spesialøvelser resten av karrieren for å unngå flere hamstringskader. Men nå trener han i hvert fall med laget igjen.

Det er godt nytt for Drillo.

Det var i FA-cupens fjerde runde, i oppgjøret mot Derby, at det smalt til i muskelen bak på Joshua Kings lår. Datoen var 26. januar, og skulle være Kings retur til fotballbanen etter å ha vært ute i tre uker med  - nettopp - hamstringskade.

Comebacket varte bare åtte minutter. Og når du får to hamstringskader i løpet av så kort tid, er det fare på ferde. For du er ikke lenger en rask angrepsspiller hvis ikke lårmuskulaturen fungerer som den skal.

- Det er alltid kjedelig å være skadet. Jeg ble frustrert og sur, sier King.

Ekstraøvelser
Den umiddelbare prognosen var at han måtte regne med seks til åtte uker på sidelinja. Skulle det bli åtte, ville landskampen mot Albania 22. mars ryke for spilleren som ble så viktig i jokerrollen for Egil Drillo Olsen i fjor høst.

King var ikke med da Blackburn møtte Bolton til seriekamp i går kveld, men han nærmer seg. Og det er godt nytt for landslagsledelsen.

- Det ble sagt seks-åtte uker. Og på lørdag er det seks uker siden skaden inntraff, så sånn sett skal det kunne gå, sier King.

De siste ukene har han gjennomført øvelser direkte rettet mot det skadeplagede området.

- Ja, det har vært hovedoppgaven nå, og det er noe jeg må jobbe spesielt med resten av karrieren. Har du fått sånne skader to ganger, så må du trene ekstraøvelser for å unngå at det skjer igjen, sier King.

- Jeg har derfor hatt fysioterapeut hjemme hos meg, utover de ordinære treningene, og håper å få hjelp fra ham også når jeg er spilleklar. For jeg vil ikke oppleve en sånn skade en gang til.

Til helga spiller Blackburn kvartfinale i FA-cupen mot Millwall. King håper å bidra.

- Jeg trente med laget på mandag, og jeg skal trene med laget på onsdag. Jeg har forsøkt å løpe i høyt tempo, men om jeg rekker helgas kamp, gjenstår å se. Jeg ønsker det, men tar dag for dag, sier 21-åringen.

Tar ingen sjanser
Nå vil han for alt i verden unngå en ny smell:

- Jeg vil ikke risikere noe nå. Det er en lang vår og sommer, og jeg venter heller ei uke ekstra enn å gå nye åtte uker skadet.

- Hva tenker du om møtet med Albania?

- Jeg får se hva som skjer nå til helga. Jeg vil ikke sette noe mål om landskampen. Den har jeg gledet meg til i seks måneder, men hvis jeg tenker for mye på den nå, risikerer jeg bare å bli skuffet. Men det er en selvfølge at jeg ønsker å være med der.

Landslagstroppen som skal møte Albania tas ut i morgen formiddag. King må med andre ord eventuelt tas ut på gamle meritter. Deretter kan han håpe på å få kamptrening mot Millwall til helga og deretter mot Burnley 17. januar, dagen før landslaget samles i Oslo.