SKADET: Joshua King har lenge slitt med anekelen og blir ikke klar til kampene mot Slovenia og Kypros den kommende uka. Foto: NTB scanpix
SKADET: Joshua King har lenge slitt med anekelen og blir ikke klar til kampene mot Slovenia og Kypros den kommende uka. Foto: NTB scanpixVis mer

Alexander Sørloth erstatter Joshua King

King melder forfall mister avgjørende landskamper

Joshua King er ikke med i Bournemouths tropp mot Newcastle og har meldt forfall til landskampene i Nations League.

26-åringen har slitt med en smell i ankelen etter forrige landslagssamling. Det har vært uvisst om King ville bli klar til oppgjøret mot Newcastle, men nordmannen må stå over oppgjøret.

Lørdag melder landslaget på Twitter at King har meldt forfall og at Alexander Sørloth blir hans erstatter i landslagstroppen.

Dermed mister spissen kampene mot Slovenia (16. november) og Kypros (19. november) i nasjonalligaen. Tidligere i uken opplyste King overfor TV 2 at han måtte spille Newcastle-kampen for å være aktuell for landskampene.

-Joshua har hatt ankelplager den siste tiden. Vi har hatt en tett og god dialog med klubben hele veien, men i øyeblikket er han ikke spilleklar for klubb eller landslag, sier landslagssjef Lars Lagerbäck i pressemeldingen fra NFF.

- Det får vi ikke gjort noe med, og selv om vi alltid ønsker oss en skadefri tropp, fokuserer vi på de spillerne vi har tilgjengelig, Lagerbäck.