Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

King mener han er like god som Premier Leagues stjerneskudd

Bare målene mangler.

SELVTILLIT: Joshua King har stor tro på egne ferdigheter. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
SELVTILLIT: Joshua King har stor tro på egne ferdigheter. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESTRØM (Dagbladet): Norge har ikke vært bortskjemte med spisser i Premier League de siste årene. John Carew var den forrige som gledet norske fotballhjerter med regelmessige Premier League-scoringer.

Før det gjorde profiler som eksempelvis Ole Gunnar Solskjær, Tore André Flo og Steffen Iversen det samme.

Nå er det Bournemouths Joshua King (23) som er Norges scoringshåp i Premier League. Foreløpig har det ikke blitt noen mål i den mektige engelske ligaen.

Heller ikke i andre ligaer og klubber har det blitt mange nettkjenninger.

Kings spisskollega Callum Wilson har imidlertid knekt scoringskoden i Premier League. Engelskmannen scoret blant annet hat trick borte mot West Ham og er på delt 3. plass på toppscorerlista i Premier League.

Wilson har scoret like mye som Wayne Rooney, Diego Costa, Daniel Sturridge og Harry Kane til sammen.

Wilson er dessuten kun ett mål bak Sergio Agüero på toppscorerlista og likt med Alexis Sanchez og et annet stjerneskudd, Riyad Mahrez.

Tror det vil løsne Likevel mener King at han er på rundt samme nivå som spisskollega Wilson, som er kun én måned yngre enn nordmannen.

- Jeg føler vi er ganske jevne. Det er ikke stor forskjell på oss, sier King til Dagbladet.

- Hvorfor scorer han så mye mer?

- Wilson spilte over 40 kamper i fjor og har vært skadefri lenge. Det er veldig viktig for prestasjonene. Hvis jeg unngår skader i en så lang periode, bør det løsne også for meg. Jeg tror målene komme snart, sier 23-åringen.

Overrasket over Leicester Normalt sett er det King som har slitt med skader. Nå er det imidlertid motsatt: King er frisk og fin, mens toppscorer Wilson er på skadelisten.

Det kan være godt nytt for Norges mestscorende spiller (fire mål) i troppen mot Malta og Italia.

KOMET: Bournemouth-spissen Callum Wilson er høyt oppe på toppscorerlista i Premier League i motsetning ti lagkamerat Joshua King. Foto: David Klein/Sportimage/Cal Sport Media.
KOMET: Bournemouth-spissen Callum Wilson er høyt oppe på toppscorerlista i Premier League i motsetning ti lagkamerat Joshua King. Foto: David Klein/Sportimage/Cal Sport Media. Vis mer

- Det er selvfølgelig synd at han er skadet. Men det kan bety at jeg får mer spilletid og ansvar. Da gjelder det å gripe muligheten, sier King.

Han har merket overgangen fra Championship til Premier League.

- Det er høyere tempo, tøffere dueller og generelt høyere nivå. Det er veldig lærerikt å bryne seg mot de beste, forteller nordmannen, som har blitt overrasket av flere av motstanderne.

- Leicester har overrasket mest. Og West Ham. City er også meget gode, men det er mer som forventet, mener King.

Har herjet mot Malta før Han gleder seg til å møte Malta, en motstander han banket inn to mål mot i motsatt oppgjør.

Da herjet King vilt mot gruppejumboen.

- Det gikk bra sist, men det er ett år siden nå. Det er ikke noe jeg tenker på, men jeg håper å kunne bidra positivt igjen, sier King.

- Jeg blir selvfølgelig skuffet om jeg ikke starter, men det får vi se. Kampen mot Italia blir også viktig, men nå er det kun Malta-kampen som gjelder, sier Bournemouth-spissen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!