I NORGE:  Joshua King trente med landslaget på Ullevaal i dag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
I NORGE: Joshua King trente med landslaget på Ullevaal i dag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

King om den tøffe tida i Blackburn: - Vi snakket ikke godt sammen

Forbereder landskamper.

ULLEVAAL (Dagbladet): Oslo-gutten Joshua King (23) ble i forrige uke klar for den nyopprykkede Premier League-klubben Bournemouth. Han kom fra Blackburn som Bosman-spiller.

- Det føles godt. Jeg ønsket meg bort fra Blackburn. Klubben var ikke riktig å være i for å komme videre i karrieren, sier King til Dagbladet. Han innrømmer at forholdet til manager Gary Bowyer ikke var det beste.

- Gutta på laget og fansen var helt herlige. Men treneren og jeg snakket ikke så godt sammen. Vi kom ikke hundre prosent overens, forteller King.

- Jeg fikk oppmerksomhet igjen da jeg scoret hattrick (mot Stoke i februar). Men i to år har jeg ikke fått tillit, og jeg kan ikke risikere å sitte på benken igjen.

King fortsetter:

- Nå har jeg kommet til en klubb med en fantastisk manager. Vi har møttes ansikt til ansikt, og jeg gleder meg til slutten av juni, når jeg drar over igjen.

Skadefri Spissen føler seg skaderi og fin. Slik situasjonen ser ut i dag, blir det han og Norwich-spiller Alexander Tettey som representerer de norske fargene i Premier League neste sesong.

Nå gleder han seg til vennskapskampen mot Sverige mandag, og EM-kvilken mot Aserbajdsjan fire dager seinere.

- Hva tenker du om møtet med Zlatan og Sverige?

- Dette handler ikke bare om Zlatan. Vi spiller mot elleve mann. Men det blir ikke verdens letteste kamp for midtstopperne våre hvis han er på. Uansett er det kampen mot Aserbajdsjan som er viktigst.

Ingen frykt Med to målfarlige spisser fra Tippeligaen på landslaget - Alexander Søderlund og Adama Diomande - frykter ikke King for plassen på topp.

- Jeg kan ikke huske at jeg har gjort en dårlig landskamp siden England-kampen, påpeker han.