I ROMA FOR FØRSTE GANG: Joshua King, her sammen med Haitam Aleesami, er i Italia for første gang.   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet  .
I ROMA FOR FØRSTE GANG: Joshua King, her sammen med Haitam Aleesami, er i Italia for første gang. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet . Vis mer

King om Lazio-stjerne: - Spesiell type. Han bytter telefon hver måned

I Italia for første gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Manchester United har fostret mange store fotballspillere, og i klubbens aldersbestemte talentrekker er det alltid noen aspirerende verdensstjerner.

Men som regel må de samme talentene finne seg nye klubber etter endt junioralder.

For tre år siden havnet trioen Joshua King, Ravel Morrison og Paul Pogba i denne situasjonen. For sistnevnte var det et frivillig valg, og Pogba har i Juventus utviklet seg til å bli en av verdens beste midtbanespillere.

Kompisene King og Morrison har imidlertid hatt en mer strevsom vei. Morrison ble omtalt som det største talentet av dem alle og helt på høyde med Cristiano Ronaldo ifølge Alex Ferguson, men har ikke fått ut sitt potensial.

Det har heller ikke King, som har slitt med mye skader og lite mål.

- Mistet kontakten I dag er alle samlet i Italia. King spiller landskamp mot Italia i Roma, mens Morrison spiller for Lazio og Pogba for Juventus.

Men det norske spisshåpet kommer ikke til å besøke sine gamle kompiser fra Manchester United. I hvert fall ikke Morrison.

- Jeg har ikke noe kontakt med ham nå for tiden. Han bor jo i Italia. Man mister kontakten med de fleste når man bytter lag, sier King til Dagbladet.

- Du kan besøke Morrison her i Roma?

- Jeg er ganske sikker på at Ravel er hjemme med familien sin i Manchester. Uansett er han en spesiell type. Han bytter jo telefon hver måned, så det er vanskelig å holde kontakten. Jeg har ikke nummeret hans lenger, forteller Bournemouth-spissen.

SPESIELL: Lazios Ravel Morrison beskrives som en spesiell type av hans norske venn, Joshua King. Foto: AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
SPESIELL: Lazios Ravel Morrison beskrives som en spesiell type av hans norske venn, Joshua King. Foto: AFP PHOTO / JOHANNES EISELE Vis mer

King, som nå er i Italia for første gang i sitt liv, er klar på at Morrison har et enormt talent.

- Ravel er en fantastisk fotballspiller med utrolige ferdigheter med ballen. Jeg håper han får ut potensialet sitt, sier King.

Frykter ingen 23-åringen håper også at han får ut sitt potensial, men skadeproblemene har satt en stopper for Kings utvikling. Mot Malta ble han vraket til fordel for Rosenborg-spissen Alexander Søderlund som scoret, men mot Italia vil mange foretrekke Kings kontringsstyrke.

- Jeg ville i hvert fall vurdert Josh i en slik kamp. Vi trenger fart, og da er Josh en god mann, sier MAX' fotballekspert Tor Ole Skullerud til Dagbladet.

King håper også at han kan bruke farten sin i kveld.

- Jeg vil naturligvis spille. Jeg vet jeg er rask, men jeg vet ikke hvor rask jeg er, sier 23-åringen.

- Finnes det noen fotballspillere som er raskere enn deg?

- Det gjør du sikkert.

- Hvilke italienske fotballspillere frykter du mest?

- Jeg frykter ingen, svarer King.

Liker Buffon og Pirlo Han har ikke noe spesielt forhold til italiensk fotball.

- Mitt forhold til Italia? Ingenting. Jeg ser ikke på italiensk fotball. Jeg følger med på engelsk fotball for det meste, sier Premier League-spissen.

- Det er jobben til Høgmo og trenerteamet å ha kontroll på Italia. Det fokuserer ikke jeg på. Men de to beste italienske fotballspillerne synes jeg er Gianluigi Buffon og Andrea Pirlo.

I kveld skal King forsøke å bli den første nordmannen siden John Carew til å overliste Buffon. Det gjorde Carew sist gang i 2004, selv om Norge tapte.

King, som omtales som det nærmeste vi har en ny Carew, kan få en nøkkelrolle i kveldens skjebnekamp i Roma.

- Han har fart og fysikk som kan avgjøre en fotballkamp, mener Skullerud.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer