Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

King om skandale-Morrison: - Kunne blitt verdens beste

Talentene var bestevenner i United.

GODE VENNER: Manchester United-reserven Joshua King forteller til Dagbladet om sitt gode forhold til eks-klubbkompis Ravel Morrison. King mener Morrison kunne blitt en av verdens beste spillere. Foto: Vegard Grøtt/NTB Scanpix og Phil Noble/Reuters.
GODE VENNER: Manchester United-reserven Joshua King forteller til Dagbladet om sitt gode forhold til eks-klubbkompis Ravel Morrison. King mener Morrison kunne blitt en av verdens beste spillere. Foto: Vegard Grøtt/NTB Scanpix og Phil Noble/Reuters. Vis mer

HOTEL BRISTOL (Dagbladet): Engelske Ravel Morrison (19) ble spådd en lysende fotballkarriere og ble sammenlignet med blant annet Wayne Rooney.

Så gikk det meste galt.

I januar var Manchester United-talentet plutselig ferdig i klubben - og ble hentet av West Ham. Det ble heller ingen suksess, og i går skrev Dagbladet om 19-åringens problemer i hans nye klubb, Birmingham.

Norske Joshua King (20) trente mye med Morrison mens de var lagkompiser i United. Han omtaler talentet som en av hans aller beste venner.

- Han var en av mine aller beste kompiser i klubben. Jeg har ikke noe gærent å si om ham. Han er en klassefyr og snill mot alle rundt seg, sier King til Dagbladet.

Mye press
King kom til United i 2008 og er fortsatt en del av klubbens håpefulle talenter på reservelaget. Morrison (født i 1993) er ett år yngre enn nordmannen, og kom til klubben i 2010.

- Han gjorde noen feil, men det er noe jeg ikke vil snakke om. Det han gjør med ballen på treningsfeltet er helt fantastisk. Han er et av de beste talentene jeg har sett. Ravel er en helt fantastisk fotballspiller, men jeg tror folk ser på han på en litt feil måte. Han er ung og har mye press på seg, sier King til Dagbladet.

- Vi spilte mye sammen. Vi trente mye sammen, og hadde en god «connection» på treningsfeltet, sier King.

- Trist
- Er det rart å se alt det utenomsportslige som blir skrevet om Morrison?

- Nei, det er ikke rart å lese om det. Det er trist å se at klubbene ikke tar vare på ham og talentet hans. Han har, eller hadde, potensiale til å bli en av verdens beste fotballspillere hvis lykken var på hans side. Men slik er fotballen. Folk forventet for mye av ham, og da gikk det nedover.

REISER TIL SVEITS:Joshua King og det norske landslaget reiser til bortekamp mot Sveits i dag. Kampen spilles fredag.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
REISER TIL SVEITS:Joshua King og det norske landslaget reiser til bortekamp mot Sveits i dag. Kampen spilles fredag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Har dere fortsatt kontakt?

- Ja, eller, ikke så mye. Han bytter telefonnummer nesten hver uke, sier King.

Morrison ble i sommer lånt ut fra West Ham til Birmingham, men Birmingham-manager Lee Clark har ifølge Daily Mirror og The Telegraph mistet tålmodigheten til talentet.

Mye bråk
Daily Mirror skriver at kilder nær klubben beskriver Morrisons holdninger på trening og rundt klubben har vært «uakseptable». Telegraph skriver at de eldre spillerne i klubben skal ha blitt rasende på oppførselen hans.

I vinter havnet Morrison i trøbbel etter en tweet der han brukte et homofobt skjellsord. I tillegg er han blitt advart eller straffet av politiet flere ganger.

I fjor ble han bøtelagt for å ha kastet kjærestens mobil ut av vinduet under en krangel. Han innrømmet også skyld i to tilfeller av trusler mot vitner, og fikk en advarsel av politiet for vold mot sin egen mor.

GOD SIST: Joshua King (t.h.) og Alexander Toft Søderlund jubler etter at Søderlund skaffet straffe mot Slovenia.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
GOD SIST: Joshua King (t.h.) og Alexander Toft Søderlund jubler etter at Søderlund skaffet straffe mot Slovenia. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer