FÅR BERG SOM SJEF: Joshua King blir lånt ut fra Manchester United til Blackburn. Foto: AP / NTB SCANPIX
FÅR BERG SOM SJEF: Joshua King blir lånt ut fra Manchester United til Blackburn. Foto: AP / NTB SCANPIXVis mer

King på korttidslån til Blackburn

Signerer i kveld.


(Dagbladet): Joshua King lånes ut fra Manchester United til Henning Bergs Blackburn fram til januar.

- Det er bitte litt papirarbeid igjen. Det er snakk om et lån i første omgang, ingen opsjonsavtale er underskrevet, sier Henning Berg til TV 2.

King fikk noen få minutter som innbytter for United i Champions League-kampen mot Galatasaray på tirsdag.

- Stemningen var helt syk. Det var kult å komme innpå og oppleve Champions League. Det var en veldig gøy erfaring, sa King til Dagbladet etter kampen.

Men de drøye fem minuttene var hans første på a-laget siden debuten for over tre år siden - da han spilte de siste ni minutene av en ligacupkamp mot Wolves.

I mellomtida har King vært lånt ut til Preston, Borussia Mönchengladbach og Hull, ellers har han spilt reservelagsfotball for United.

Derfor kan Blackburn, på lån i første omgang og eventuelt permanent basis seinere, være en nyttig karrierevei for Oslo-gutten.

Denne høsten har han gjort gode kamper for Norges a-landslag, og utsikten for mer førstelagsfotball gleder Drillos assistent Ola By Rise.

- Jeg synes det høres jo som en bra overgang. Det er viktig for han å få spilletid, og King har har alle forutsetninger for å nå langt. Dette er en vinn-vinn-situasjon for alle egentlig. Både for Henning, King og landslaget. Så vi er fornøyd med dette, sier By Rise til TV 2.