Joshua King om rasismeproblemet

King rasistisk hetset

Hyller Raheem Sterlings rolle i kampen mot rasisme.

RASISME: Joshua King ble tilsendt rasistiske kommentarer etter kampen mot Bulgaria. Foto: NTB scanpix
RASISME: Joshua King ble tilsendt rasistiske kommentarer etter kampen mot Bulgaria. Foto: NTB scanpixVis mer

Overfor TV 2 forteller Joshua King om de rasistiske meldingene han mottok etter landskampen mot Bulgaria i oktober.

Joshua King ble sparket ned en rekke ganger og måtte til slutt forlate banen. I kommentarfeltet på Instagram-profilen hans flommet det over av rasistiske kommentarer etter kampen.

- Hvis jeg husker riktig var det jeg som ble taklet 18 ganger i den kampen. At de kalte meg ditt og datt etterpå, det skjønte jeg ikke. Jeg kan ikke synke så lavt som sånne mennesker. De får den lille spenningen av å sende melding til en person de håper skal svare. Men jeg ønsket ikke å helle bensin på bålet, sier King til kanalen.

Den rasitiske hetsen kom hovedsaklig fra illsinte bulgarere.

Stort problem

Rasisme i fotballen har vært et av de store temaene i England de siste ukene. Manchester City-stjerna Raheem Sterling er en av spillerne som har uttalt seg hyppigst i kampen mot rasisme. Han ble rasistisk hetset da klubben møtte Chelsea i desember. I slutten av mars ble han, Danny Rose og Callum Hudson-Odoi mottakere av rasistiske tilrop da England møtte Montenegro på bortebane.

Manchester Uniteds Ashley Young ble utsatt for rasisme av sine egne supportere da klubben møtte Barcelona for kort tid siden.

Crystal Palace-stjerna Wilfried Zaha mottok nylig rasistiske kommentarer på sosiale medier. Watford-kapteinen Troy Deeney valgte å skru av kommentarer under hans innlegg etter å ha blitt hetset.

Det samme gjorde King etter Bulgaria-kampen. Nå er det kun personer han selv følger som kan kommentere under bildene.

- Blir stolt

Sterling mener at rasisme må bli møtt med langt strengere straffer om det skal være noen mulighet for å bli kvitt problemet.

King gir City-stjerna full støtte og hyller ham som en rollemodell.

- Jeg kjenner ikke Sterling, men jeg blir stolt av hvordan han står fram mot rasistene, hvordan han takler det og fortsatt herjer på banen. Folk snakker hele tida om Zlatan, om at han både snakker og leverer. Men Sterling har folk som går imot ham hele tida, og han svarer dem hver gang, sier King til TV 2.

Årets Premier League-sesong nærmer seg slutten og kun tre serierunder gjenstår. King står med 11 nettkjenninger for Bournemouth, som for øyeblikket ligger på 14.-plass i den tøffe ligaen. Til helga møter de Southampton, som kun er fire poeng bak King og lagkameratene.