King sliter fortsatt etter smellen på Ullevaal

Sto over i helga, usikker til neste runde.

USIKKER TIL I MORGEN: Joshua King måtte byttes ut tidlig i andre omgang da Norge slo Bulgaria forrige mandag. Foto: Hans Arne Vedlog
USIKKER TIL I MORGEN: Joshua King måtte byttes ut tidlig i andre omgang da Norge slo Bulgaria forrige mandag. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

(Dagbladet:) Det har vært mye snakk og skriverier om mangelen på norske spissalternativer. Nå har Joshua King (22) startet i fire landskamper på rad, og prestasjonene hans har vært så overbevisende at det er null tvil om hvem som er Per-Mathias Høgmos førstevalg på topp mot Estland (12. november, privat) og Aserbajdsjan (16. november, EM-kvalik).

Det eneste uromomentet er Kings mangel på spilletid i Blackburn.

Ryggskade i Oslo Det var et positivt signal at han fikk 90 minutter mot Huddersfield (0-0) i den siste kampen før han dro til Malta med Norge. På middelhavsøya scoret King to - tre dager etterpå besøkte Bulgaria Ullevaal. King var nok en gang god. Inntil ryggsmellen kom.

King måtte byttes ut før timen var spilt for ei uke siden. Fortsatt er han ikke 100 prosent, og da Blackburn møtte Ipswich i The Championship i helga, var ikke King med i troppen.

Venter lengst mulig Hvorvidt han skal være med i morgendagens møte med Birmingham, er fremdeles ikke klart. Manager Gary Bowyer vil vente til i morgen med å avgjøre hvorvidt King og hans lagkamerat Grant Hanley er spilleklare.

- De kommer til å være veldig nære, sier Bowyer til Blackburns hjemmeside.

King ønsker ikke å kommentere ryggskaden overfor Dagbladet mandag kveld, men manageren utdyper til klubbens nettsted:

- Vi vil vente så lenge som mulig, og ta en avgjørelse før avspark. Men hvis de får 24 timer til, vil de forhåpentlig være klare.