Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

King snakker ut: - United visste om problemene mine da jeg kom

Fikk spørsmål av engelsk presse om hvorfor han representerer Norge.

SNAKKER UT: Bournemouth-spissen Joshua King forteller om forholdet sitt til gamleklubben Manchester United. Foto by Alex James/JMP/REX Shutterstock
SNAKKER UT: Bournemouth-spissen Joshua King forteller om forholdet sitt til gamleklubben Manchester United. Foto by Alex James/JMP/REX Shutterstock Vis mer

(Dagbladet): Joshua King har fått mye kritikk for få scoringer og ble følgelig vraket til Norges altavgjørende playoff-kamper mot Ungarn i november.

Bournemouth-spissen har svart på tiltale og hevet prestasjonene sine etter dette. I går kom et foreløpig klimaks for King da han ble matchvinner mot gamleklubben Manchester United.

Dermed fikk han både en slags revansje for at han ble vraket av Per-Mathias Høgmo på landslaget og en revansje for at han aldri ble satset på av førstelaget til Manchester United.

- Hvis jeg unngår skader over en lang periode, bør det løsne også for meg. Jeg tror målene komme snart, sa King til Dagbladet tidligere i høst.

Nå har målene begynt å komme. Mye av årsaken er trolig at skadene har uteblitt. Skader har nemlig vært et stort problem i hele Kings karriere.

- United visste om problemene Nå snakker 23-åringen ut om skadeproblemene som han hevder Manchester United var fullt klar over da han signerte for storklubben som tenåring.

- Jeg har vært skadet i alle områder av kroppen min. Da jeg signerte for United, visste de at jeg kom til å vokse mye, og de visste om alle problemene mine, forteller King til The Mirror.

- Det var verre enn vi antok, men det har gjort meg til den jeg er i dag. Jeg har blitt sterkere av det. Nå har jeg spilt stabilt over tid kanskje lenger enn noen gang tidligere i karrieren. Det gjør det enklere å prestere, sier nordmannen.

Får skryt King fikk mye skryt av sin manager i Bournemouth, Eddie Howe, etter gårsdagens matchvinnerscoring i seieren som blir ansett som kanskje den største i Bournemouths historie.

- Det er veldig stort å være en del av det. Jeg har ikke følelser for United lenger. Jeg gjorde alt jeg kunne for å forsøke å slå dem, forteller 23-åringen.

- Da jeg var i United, var det et lag som vant titler i både England og i Europa. Da hadde vi spillere som Ronaldo, Tevez, Vidic og Ferdinand. Det var det beste laget, mener King.

Han får også skryt av Tottenham-legenden Erik Thorstvedt.

- Jeg synes King har vært god i det siste. Han har vært aktiv og hatt raske og gode driblinger. Utviklingen er spennende, sier Thorstvedt til Dagbladet.

- Stolt av å være halvt gambisk Romsås-gutten, som har norsk mor og en far fra Gambia, fikk i går spørsmål fra engelsk presse om hvorfor han representerer Norge og ikke Gambia.

- Jeg er stolt av å være halvt gambisk, men jeg er født og oppvokst i Norge, så hvorfor skal jeg ikke spille for Norge? spør King retorisk.

Mot Ungarn fikk han altså ikke bidra. Nå håper King å få samme utvikling som tidligere lagkompis Paul Pogba.

- Pogba var veldig beskjeden i starten. Jeg visste han var god, men jeg trodde ikke at han kom til å bli så god som han er nå, sier King om den franske Juventus-stjernen.

REVANSJEN: Joshua King senket gamleklubben Manchester United i går. Foto by Alex James/JMP/REX Shutterstock (5491291u)
REVANSJEN: Joshua King senket gamleklubben Manchester United i går. Foto by Alex James/JMP/REX Shutterstock (5491291u) Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media