King tvinges tilbake på banen

Forsvarskrise før kvartfinalen.

• Direkte 20.45: Fire kvartfinaler i UEFA-cupen

(Dagbladet.no:) Tottenham har hatt en verst tenkelig oppladning til kveldens avgjørende kvartfinale i UEFA-cupen mot Sevilla.

Og det er ikke helgas tap for Chelsea som skaper uro på White Hart Lane.

Martin Jol har for tida flere forsvarsspillere på sykestua enn tilgjengelig til kamp.

Som følge av dette er Spurs-sjefen tvunget til å hente inn Ledley King raskere enn planlagt.

- Dette er den største forsvarskrisa vi har hatt denne sesongen, sier Jol.

King sto over trening

Anthony Gardner, Young-Pyo Lee, Benoit Assou-Ekotto og Paul Stalteri er skadet. I tillegg kan ikke Ricardo Rocha spille siden han har spilt for Benfica tidligere i UEFA-cupen.

HAR VÆRT SAVNET: Tottenham har vært uten Ledley King siden romjula, og nå er han tilbake. Litt tidligere enn planlagt, på grunn av alle skadene. Foto: AP
HAR VÆRT SAVNET: Tottenham har vært uten Ledley King siden romjula, og nå er han tilbake. Litt tidligere enn planlagt, på grunn av alle skadene. Foto: AP Vis mer

Det er ikke rart Jol klør seg i hodet.

- Ledley er snart helt skadefri, men han trente ikke i går fordi han kjente til skaden i foten, sier Jol ifølge Sky Sports.

Kapteinen - som ikke har spilt siden romjula - må likevel spille på grunn av alle skadene. Jol håper det går bra.

- Normalt sett ville han ikke vært i troppen, men han sier at han er klar. Han ville egentlig spille mot Chelsea også.

Inspirert av United

Tottenham må hente inn Sevillas 2-1-ledelse fra den første kampen for å gå videre til semifinalen. Det kan de fort klare, mener Robbie Keane.

- Det viktigste er at vi scoret et bortemål forrige uke. Vi har stor tro på at vi skal klare å vinne i kveld, sier spissen til klubbens hjemmeside.

Tirsdag kveld så Martin Jol Manchester United knuse Roma 7-1 i Champions League. Det virker som han er inspirert av det resultatet, for også United lå under 2-1 fra første kamp.

- Det var det beste resultatet i Europa på fem år. Det viste at hvis du starter med høyt tempo og spillere som kan fylle rommet bak spissene, vil europeiske laget får problemer. Sevilla er et bra lag, men vi kontrollerte den første kampen i perioder, sier han.

LITT Å TENKE PÅ: Martin Jol har hatt litt å tenke på i forkant av kveldens kampt mot Sevilla.