Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

King ut mot Sir Alex Ferguson: - Han sa aldri et ord til meg

- Det var veldig spesielt, forteller King.

SNAKKET ALDRI: Joshua King og manager Alex Ferguson snakket aldri sammen i Manchester United. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet og NTB Scanpix
SNAKKET ALDRI: Joshua King og manager Alex Ferguson snakket aldri sammen i Manchester United. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet og NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Joshua King fikk sin etterlengtede revansje da han senket gamleklubben Manchester United på lørdag.

Den norske Bournemouth-spilleren fortalte at han ikke lenger har følelser for klubben hvor han spilte fra 2009 til 2013. Derfor jublet han hemningsløst over matchvinnerscoringen, noe flere engelske medier har påpekt i sine respektive kampreferat.

Nå fremkommer det tydelig at King ikke var fornøyd med alt som skjedde i den engelske gigantklubben. Blant annet kritiserer 23-åringen klubbens aller største legende, tidligere manager Sir Alex Ferguson.

- Ferguson sa aldri et ord til meg, avslører King overfor Daily Mail.

Selv ikke da King debuterte i Champions League for Manchester United mot Galtasaray i november 2012, pratet King med sin daværende manager.

- Vi snakket aldri. Jeg vet ikke hvorfor. Det overrasket meg. Når det er sagt, snakket han ikke mye med ungguttene i det hele tatt. Det var bare noen vitser i blant, forteller det norske hurtigtoget.

- Jeg var spesielt overrasket over at han ikke sa noe til meg dagen før jeg forlot klubben.

Hyller Scholes og Ronaldo King deler samtidig ut litt ros til Sir Alex.

- Han hadde et øye for fotball og var en bra trener. Men han forventet veldig mye fra de unge spillerne. Ferguson ville alltid ha høyt tempo, kvalitet og profesjonalitet.

23-åringen hevder imidlertid ikke at han bærer nag og at han verdsetter tiden på Old Trafford. Til Daily Mail forteller King hvilke spillere som imponerte ham mest på A-lagstreningene.

- Paul Scholes var alltid den beste på trening. Han var alltid på det laget som vant. Ryan Giggs var også fantastisk, men Scholes var i en egen klasse. Jeg spilte med ham et par ganger på reservelaget da han var på vei tilbake fra skade, forteller King.

HELT: Joshua King ble den store helten da han senket gamleklubben Manchester United på lørdag. Foto by Alex James/JMP/REX Shutterstock
HELT: Joshua King ble den store helten da han senket gamleklubben Manchester United på lørdag. Foto by Alex James/JMP/REX Shutterstock Vis mer

Han omtaler Gary Neville som en merkelig type, men som var veldig flink med King og resten av unggutta. Bournemouth-spissen skryter også av nåværende Real Madrid-stjerne Cristiano Ronaldo.

- Jeg husker at Ronaldo alltid var den første inn på treningsfeltet og at han alltid stod igjen etter treninga og terpet på frispark og skuddteknikk. Når man trener med slike spillere, lærer man mye, sier King.

Like mange mål som Rooney Lørdag viste han hva han har lært da han plasserte inn scoringen som senket gamleklubben.

Det var nordmannens andre Premier League-scoring denne sesongen - like mange som Wayne Rooney.

I et intervju med Dagbladet tidligere i høst var King overbevist om at scoringene snart ville komme.

- Hvis jeg unngår skader over en lang periode, bør det løsne også for meg. Jeg tror målene komme snart, sa King til Dagbladet tidligere i høst.

Også Tottenham-legenden Erik Thorstvedt synes nordmannen har vist gode takter i det siste.

- King har vært aktiv og hatt raske og gode driblinger. Utviklingen er spennende, saThorstvedt til Dagbladet før helgas matchvinnerscoring.

KRITIKK: Joshua King kritiserer Alex Ferguson, men roser Cristiano Ronaldo. Foto: NTB Scanpix
KRITIKK: Joshua King kritiserer Alex Ferguson, men roser Cristiano Ronaldo. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media