NORGES BESTE: Joshua King skapte flere gode sjanser for Norge og burde muligens ha fått et straffespark. Det fikk han ikke. Ei heller ble det scoringer, men King leverte en god forestilling på en kveld hvor resultatet til slutt ble pinlig.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NORGES BESTE: Joshua King skapte flere gode sjanser for Norge og burde muligens ha fått et straffespark. Det fikk han ikke. Ei heller ble det scoringer, men King leverte en god forestilling på en kveld hvor resultatet til slutt ble pinlig. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

King var Norges beste mot Portugal. Her er spillerbørsen

Joshua King var aktiv og sjanseskapende, men det ble ingen scoringer for Norges beste spiller.

• Portugal - Norge 3-0
Mål: 1-0 Ricardo Quaresma (12), 2-0 Raphaël Guerreiro (65), 3-0 Éder (70)
Dommer:
Padraig Sutton
Sjanser: 4-3

PORTO (Dagbladet): Portugal slo Norge 3-0 på Estádio do Dragão. Portugiserne vant sjansestatistikken bare 4-3, men viste - selv uten Cristiano Ronaldo - den spisskompetansen som Norge mangler. Norge hadde en god periode mot slutten av 1. omgang og starten av 2. omgang. På det tidspunktet hadde de norske gutta fortjent en utlikning. I stedet ble Norge hardt straffet etter slett forsvarsspill og magiske portugiske enkeltmannsprestasjoner.

Joshua King var Norges beste spiller i kveld. Bournemouth-spissen ble vraket av Per-Mathias Høgmo til playoffkampene mot Ungarn i høst, men har etter det fått sitt gjennombrudd i Premier League. I dag leverte han også varene med flagget for brystet. King brukte sin hurtighet, kvikkhet og fysikk til å plage tidligere Real Madrid- og Chelsea-stopper Ricardo Carvalho og skapte flere gode sjanser for Norge. King ble også snytt for et straffespark, ifølge både ham selv og fotballekspert Tor Ole Skullerud.

Men det ble ingen mål. Scoringene var et Portugal som stod for. Og da det til slutt kom tre av dem, ble det pinlig resultat for Norge i en kamp hvor Høgmos menn var gode i perioder av kampen. I løpet av fem minutter scoret Portugal to mål rett etter at Norge hadde skapt flere gode sjanser. Det var en leksjon i effektivitet og en påminnelse om hvorfor Portugal skal til EM og ikke Norge. Det er ikke tilfeldig. Portugal har tross alt spillere som Cristiano Ronaldo, Pepe, Nani og Bruno Alves i bakhånd. Ricardo Quaresma og Raphaël Guerreiros scoringer var aldeles nydelige. 3-0-scoringen til Eder var et resultat av svakt forsvarsspill av Stefan Strandberg og co.

Dermed ble det et soleklart norsk tap i den første privatlandskampen i sommer. Nå venter Island (hjemme) og Belgia (borte) til uka.

• Slik spilte Norge (4-4-1-1):

Rune A. Jarstein - 4
Martin Linnes - 4
Even Hovland - 4
Stefan Strandberg - 3
Anders Trondsen - 5
Veton Berisha - 4
Stefan Johansen - 4
Ruben Y. Jenssen - 4
Valon Berisha - 4
Markus Henriksen - 5
Joshua King - 6

Sjanser: 4-3

Vurdert av Fredrik Ø. Sandberg og Øyvind Godø.