Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League

King vekker oppsikt: Scorer like mye som to Premier League-lag til sammen

Joshua King har nesten scoret dobbelt så mange mål som samtlige Middlesbrough-spillere til sammen i 2017. I dag sendte nordmannen Boro et langt steg mot nedrykk.

SCORET IGJEN: Joshua King er en av Europas mest målfarlige spisser for øyeblikket. Foto: NTB Scanpix
SCORET IGJEN: Joshua King er en av Europas mest målfarlige spisser for øyeblikket. Foto: NTB Scanpix Vis mer
  • Bournemouth - Middlesbrough 4-0 (2-0)

(Dagbladet): Joshua King (25) fikk mye negativ kritikk for sitt beskjedne målsnitt tidligere i karrieren med blant annet fem scoringer på 64 kamper i Blackburn. Det er nå glemt.

For nå tar det helt av. Tendensen som mange har ventet på skal roe seg ned, har bare fortsatt og fortsatt.

Det gjorde den også i dag. 25-åringen scoret enda en gang hjemme mot Middlesbrough i ettermiddag og noterte seg for sitt 11. mål på de siste 13 kampene i Premier League.

Det er langt bedre enn stjernespisser som Sergio Agüero, Diego Costa, Jamie Vardy og Zlatan Ibrahimovic i samme periode - og helt på nivå med formspissene og toppscorerne Romelu Lukaku og Harry Kane.

I 2017 har Joshua King scoret fem mål flere enn dagens motstander Middlesbrough. Også i dagens oppgjør scoret King flere ganger enn klubben som er på vei ned til Championship sammen med Sunderland.

Banker stjernespisser

Siden 21. januar har den norske landslagsspissen scoret like mange mål som Premier League-klubbene Middlesbrough og Sunderland til sammen - med 11 mål på 13 kamper.

Bare Premier League toppscorer Romelu Lukaku er bedre med 12 mål, altså én scoring mer, i samme periode. Sergio Agüero står til sammenligning med seks mål, Diego Costa med tre og Jamie Vardy med seks nettkjenninger i de samme kampene.

Harry Kane og Zlatan Ibrahimovic har stått over flere kamper i 2017, men står med henholdsvis 13 og åtte mål på 13 siste kampene de har spilt. Kane har med andre ord det aller beste målsnittet. Dernest følger Lukaku og den norske landslagsspissen like bak i 2017.

Scoret igjen

King scoret denne rundens første scoring etter bare 90 sekunder. Mark Pugh dro seg ned langs venstrekanten og fant nordmannen foran mål. Formspissen timet løpet perfekt og satte ballen iskaldt i mål fra kort hold.

- Det er ikke overraskende at det er King som gjør det. Det er veldig imponerende det han gjør, sier Brede Hangeland i TV 2s Premier League-studio.

Benik Afobe doblet ledelsen like etter da Harry Arter vant ballen høyt i banen og spilte fri Afobe, som økte til 2-0. Vondt ble til verre for Middlesbrough etter 19 minutter da Gaston Ramirez fikk to gule kort - først for filming og dernest for en stygg takling - og dermed marsjordre.

Da måtte gjestene slå tilbake med én mann mindre. Det ble blytungt. I stedet peiset Bournemouth på videre og scoret ytterligere to ganger. Først vant King ballen høyt i banen, sendte den videre til Lewis Cook. Han fant Mark Pugh, som l ballen i lengste hjørne. Dernest banket Charlie Daniels inn 4-0 på mesterlig vis.

Flere norske scoringer i engelsk fotball

En annen nordmann, Stefan Johansen, fortsatte også storspillet for Fulham på nivået under og scoret både 3-1- og 4-1-målet borte mot Huddersfield. Det var landslagskapteinens tiende og ellevte ligamål i innværende sesong - noe som er knallsterke tall for midtbanespilleren.

Også Håvard Nordtveit var nær scoring da han var tilbake i West Hams startoppstilling hjemme mot Everton i dag, men verken han eller Lukaku fikk ballen i mål. Kampen endte det 0-0.

Markus Henriksen satt på benken til Hull i 2-0-seieren over Watford. Adama Diomande var ikke i troppen, mens Omar Elabdellaoui sto over kampen grunnet skade. I dagens siste Premier League-kamp slo Swansea Stoke 2-0.