King vil ikke lenger ha Zlatan-drakt: - Det er bare to spillere i verden jeg vil ha

Skulle egentlig få den sist de møttes.

BLITT VOKSEN: Joshua King forteller at han ikke lenger bryr seg om å få drakta til motspilelre, med mindre de heter Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo.
Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB Scanpix
BLITT VOKSEN: Joshua King forteller at han ikke lenger bryr seg om å få drakta til motspilelre, med mindre de heter Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo. Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB ScanpixVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Joshua King (23) ble belønnet med børskarakteren 6 i Dagbladet tidligere i kveld etter kampen mot Sverige. Selv var han fornøyd med kampen, og kroppen.

- Kroppen funka bra, det så du vel, sier King til latter fra pressen etter kampen.

Han syns det var veldig godt å kjenne at kroppen fungerte.

- 100 prosent, det var godt å få den bekreftelsen. Det var godt å komme innpå der, jeg spurte om jeg kunne få spille 60 minutter, men jeg fikk ikke lov, det er viktig kamp på fredag, sier King til Dagbladet.

Han hadde stikkeren til spissmakker Håvard Nielsen, som kom til Norges første sjanse etter en halvtime, og selv var King litt for tøff mot Pierre Bengtssson da han kom til en heading litt seinere.

Men King fikk vist fram muskler, tempo og spilleglød.

- Bedre med en makker Angriperen var ute med skade da Norge tapte 1-5 mot Kroatia sist, men den ferske Bournemouth-spissen er uansett en av bare to spillere som har scoret to mål på landslaget under Per-Mathias Høgmos ledelse (Tarik Elyounoussi den andre).

Omgangen i kveld var trolig nok til å overbevise Høgmo om en startplass i EM-kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan på Ullevaal på fredag, og som mot Sverige, så håper King at Norge velger å starte med to spisser.

- Det er bedre med en makker på topp. Men vi må kanskje bli litt mer vant til hverandre. Vi har ikke hatt så mange treninger og hele troppen kom fullsatt i går og i dag, så det er nå vi er alle mann.

- Vi må se fram mot de neste dagene og jobbe enda mer. Den siste tredjedelen må vi spille kjappere ball, så tror jeg det sitter mot Aserbajdsjan, sier King til Dagbladet.

Ba ikke om Zlatan-drakt Joshua King var med på 2-4-tapet mot Sverige og Zlatan i Friends Arena i Stockholm for snart to år siden. Den gangen ordnet han - via tidligere Blackburn-lagkamerat Martin Olsson - en avtale allerede før kampen om at han skulle få drakta til Zlatan etter kampen.

Men Zlatan scoret tre mot Norge, og den drakta fikk King aldri tak i ikevel...

Det bekrefter King selv overfor Dagbladet i kveld.

- Nei, jeg husker ikke hva som skjedde. Det var.. Jeg fikk den iallfall ikke, sier King.

- Har du gjort noe forsøk på å få den i dag?

- Nei, jeg har ikke gjort noe forsøk på det.

- Da var jeg litt yngre, og han hadde akkurat scoret hat trick mot oss. Det er to spillere i verden jeg ville hatt drakta til, det er Messi og Ronaldo. Annet enn det så kunne jeg ikke brydd meg mindre, sier King til Dagbladet.