I AKSJON: Joshua King fikk nylig sin debut i Premier League. Kommer det første målet mot Liverpool på Anfield mandag?
I AKSJON: Joshua King fikk nylig sin debut i Premier League. Kommer det første målet mot Liverpool på Anfield mandag?Vis mer

Kings Bournemouth møter sin første store prøve i Premier League mot Liverpool

Men Liverpool har svak hjemmeform.

Joshua King fikk nylig sin debut i Premier League. Kommer det første målet mot Liverpool på Anfield mandag?

Den tidligere Manchester United-lærlingen var i aksjon da Bournemouth debuterte i PL med 0-1-tap hjemme mot Aston Villa.

Før turen til Anfield har Kings manager, Eddie Howe, vært ute med varme ord om Liverpools pressede manager Brendan Rodgers.

- Rodgers har vært en rollemodell for meg, en du ser opp til og beundrer. Jeg ble imponert over hvordan hans Swansea-lag spilte, sier Howe til premierleague.com.

- Når du analysere kamper, systemer og filosofier, er hans virkelig noen jeg har sett nærmere på. Jeg har respekt for måten han opptrer på. Han bygger et annerledes og nytt Liverpool lag denne sesongen. Det blir spennende å se hvordan det går med dem, sier Howe.

Som cupfinaler Lagene møttes sist sesong da Liverpool vant 3-1 i ligacupen.

- Eddie How er en flott person, som jeg har lært å kjenne de siste årene. Han vil merke at alle kampene i Premier League blir som en cupfinale for dem, sier Liverpool-manager Rodgers.

Han er også raus med rosen.

- Han og Bournemouth fortjener å være i Premier League. Anfield er en av fotballens mest kjente stadioner. De vil elske det, sier Rodgers.

Svak hjemmeform Det gjenstår å se om Liverpool er like gavmilde på eget gress denne sesongen. Forrige sesong slet de røde lenge med å avgjøre hjemmekampene. Kun 4 av de 11 første hjemmekampene endte med seier.

Derfor har Rodgers i år tatt med seg spillerne for å trene på Anfield.

- Det var viktig for at de nye spillerne og trenerne skal tilpasse seg. Det er viktig at hjemmeformen vår blir forbedret. Hjemmeformen er viktig dersom du skal heve deg, sier Rodgers.

Fjorårets sjetteplass var en skuffelse for Liverpool. Laget innledet årets sesong med en heldig 1-0-seier borte mot Stoke.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram