Kings Bournemouth opp på 3.-plass

Joshua King fikk en scoring annullert, men Bournemouth vant likevel 3-1 på bortebane mot rival Southampton i Premier League fredag.

NY GOD KAMP: for Joshua Kings Bournemouth. Foto: NTB Scanpix
NY GOD KAMP: for Joshua Kings Bournemouth. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nathan Akè og Harry Wilson scoret for Bournemouth før pause. King hadde også en ball i mål, men scoringen ble korrekt annullert etter bruk av videodømming.

James Ward-Prowse reduserte for Southampton etter pause, før Callum Wilson satte inn 3-1 til Bournemouth på overtid.

Med tre poeng fredag er Kings klubb oppe på 3.-plass i Premier League etter seks spilte kamper. De har like mange poeng som Manchester City andreplass, og er fem poeng bak serieleder Liverpool. Riktignok har alle lagene rundt på tabellen en kamp til gode på Bournemouth.

Southampton er nummer ti med sju poeng på seks kamper.

Annullert King-scoring

Ti minutter var spilt da midtstopper Aké stanget gjestene i føringen. Han gikk til vers på en corner, og hodestøtet var utakbart for Southampton-keeperen.

Etter cirka 25 minutter trodde King en stund at han hadde doblet ledelsen. Nordmannen var sikker da han satte ballen i nettet, men etter bruk av VAR ble scoringen annullert. Spissen står med én scoring i ligaen denne sesongen.

Cirka ti minutter senere skulle likevel Bournemouth få 2-0. King tok med seg ballen og trillet den ut til Phillip Billing. Han fant Wilson i boksen som satte inn 2-0. Harry Wilson, som er kjent for en forrykende venstrefot, er på utlån fra Liverpool.

Southampton forsøkte å svare før hvilen, men slet i den første omgangen. Hjemmelaget ble pepet av banen til pause.

MÅLSETTING: Manchester United-supportere er tydelige på hva sesongens krav må være før Europaliga-kampen mot Astana. Video: Håkon Brandsdal Vis mer

Ny spenning

Vertene stormet i angrep etter hvilen. Fire minutter ut i omgangen var James Ward-Prowse nære å skape ny spenning, men skuddet hans fra like innenfor 16-meteren gikk over.

Sju minutter ut i omgangen skulle Ward-Prowse lykkes. Southampton ble tildelt straffespark, og engelskmannen var sikker som banken.

Southampton fortsatte å kjøre, men etter en time ropte Bournemouth på straffe. King gikk i bakken, men dommeren mente det ikke var straffespark.

Hjemmelaget var nære å utligne flere ganger utover i omgangen, men Bournemouth klarte å ri av stormen. På overtid satte istedenfor bortelaget inn 3-1. Southampton-keeper Angus Gunn gjorde en stor tabbe, og Callum Wilson trillet ballen i det åpne målet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer