MATCHVINNER: Joshua King fortsetter storformen. Lørdag reddet han tre poeng mot Sunderland. Foto: Robin Jones/Digital South/Si/REX/Shutterstock
MATCHVINNER: Joshua King fortsetter storformen. Lørdag reddet han tre poeng mot Sunderland. Foto: Robin Jones/Digital South/Si/REX/ShutterstockVis mer

Premier League:

Kings eventyrlige målform fortsetter. Sendte Sunderland til nedrykk

Matchvinner to minutter før slutt.

Sunderland - Bournemouth 0-1

(Dagbladet): Bournemouths Joshua King har scoret tredje mest i Premier League i 2017. Foran ham på lista er stjernespissene Romelu Lukaku og Harry Kane.

Den norske landslagsspissen, som har gjort det særdeles bra siden jul, og plusset på målkontoen lørdag. To minutter før slutt ble nordmannen matchvinner da han ble spilt fri på venstre side og banket til i mål.

Det ble årets 15. scoring for King. Scoringen sender Sunderland ned i Championship.

- Vi har hatt et flott 2017. Vi har tre kamper igjen, og må ta poeng der. Jeg er veldig stolt over at jeg har klart å score 15 mål denne sesongen, medgir Joshua King i intervjuet vist på TV 2 etter kampen.

Store sjanser

Bournemouth hadde en stor sjanse til å ta ledelsen etter bare noen sekunder, da ballen ble lagt inn på linja. Marc Pugh hang imidlertid litt på etterskudd, og klarte ikke å pirke ballen i mål.

Ellers var det Sunderland som styrte store deler av omgangen, med spissjuvelen Jermain Defoe inovlvert i det aller meste. Noen nettkjenning ble det imidlertid ikke.

Joshua King var på sin side nær sin Premier League-scoring nummer 15 for sesongen. Etter 20 minutter hadde han en suser fra skrått hold som gikk via tverrligger og i stanga og ut.

Sunderland best

Rett før pause hadde den norske spissen også et skudd på halv volley fra 16 meter, som Sunderland klarte å beine unna fra streken.

Sunderland kastet seg i angrep rett etter pause. Fabio Borini hadde en kjempemulighet som ble avverget av en god Artur Boruc i Bournemouth-målet.

Ellers var det stort sett Sunderland som styrte det meste av spillet. Keeper Boruc var imidlertid vanskelig å komme forbi. Helt på tampen hadde de nemlig noen veldig gode sjanser til å avgjøre.

To minutter før slutt smalt det altså i det andre enden. Signert Joshua King.

Ellers ble det en særdeles målfattig runde med kamper i Premier League. Dette er de andre kampene som ble spilt lørdag:

Stoke - West Ham 0-0

Southampton - Hull 0-0

West Brom - Leicester 0-1