Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kings klubb vekker oppsikt: - En ny opplevelse for oss

Bournemouth har hentet tre angripere på 11 dager

STOR PROFIL: Juan Iturbe går fra Champions League-spill med Roma mot Lionel Messi og Barcelona til Bournemouth. Foto: Scanpix
STOR PROFIL: Juan Iturbe går fra Champions League-spill med Roma mot Lionel Messi og Barcelona til Bournemouth. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I løpet av 11 dager har Bournemouth-manager Eddie Howe signert tre nye angripere. Først offentliggjorde klubben lånet av argentinske Juan Itube (23) fra Roma, så ble tidligere Arsenal-spiller Benik Afobe (22) kjøpt fra Wolverhampton for rundt 130 millioner kroner i går før Lewis Grabban (27) fullførte sin overgang fra Norwich i dag.

De mange forsterkningene blir alle direkte konkurrenter til Joshua King om plassene lengst fremme på banen. I tillegg vitner de om hvilke økonomiske muskler de engelske Premier League-klubbene besitter med den nye tv-avtalen.

- Det er en ny opplevelse for klubben å få inn en spiller som er en høyprofilert overgang. Det er spennende å kunne integrere Juan i laget. Han er en talentfull gutt. Forhåpentligvis kan han gjøre det veldig godt for oss, forklarer manager Howe overfor Sky Sports.

Roma-profil Iturbe, som mange før ham har blitt sammenlignet med Lionel Messi i ung alder, var lenge spådd en stor karriere i Europa. Før han gikk til Roma i 2014, var også Juventus en av klubbene som var svært interessert i signaturen hans. I stedet for å blomstre i den italienske hovedstaden har imidlertid Iturbe slitt - både med form og spilletid.

TIL BOURNEMOUTH: Lewis Grabban scoret for Norwich mot Arsenal i slutten av november. Nå er han klar for Joshua Kings klubb. Foto: Scanpix
TIL BOURNEMOUTH: Lewis Grabban scoret for Norwich mot Arsenal i slutten av november. Nå er han klar for Joshua Kings klubb. Foto: Scanpix Vis mer

Med sin hardtarbeidende, aggressive og direkte stil har 22-åringen likevel gjort et solid inntrykk på manager Rudi Garcia.

- Han har alltid gitt alt for Roma. Jeg var alltid fornøyd med innstillingen hans og ønsker ham alle de gode tingene han fortjener. Han er en person som aldri gir opp, og han vil gi alt for Bournemouth, uttalte Garcia etter at overgangen ble kjent, ifølge ESPN.

Bruker store summer Bournemouth skal ha betalt 11,5 millioner kroner for å låne Iturbe ut sesongen. Samtidig har de sikret seg en opsjon på kjøp for det som skal være snaut 200 millioner.

Det er i tillegg til summene klubben, som bare har plass til snaut 12 000 tilskuere når laget spiller hjemme på Dean Court, har brukt på Afobe og Grabban.

KING-KONKURRENT: Benik Afobe vil kjempe om spissplassene i Bournemouth. Foto: Scanpix
KING-KONKURRENT: Benik Afobe vil kjempe om spissplassene i Bournemouth. Foto: Scanpix Vis mer

De skal koste henholdsvis 130 millioner og 90 millioner. Totalt altså rundt 220 millioner norske kroner.

Og januarvinduet er fremdeles åpent i lang tid fremover.

NYE LAGKAMERATER: Joshua King får enda større kamp om spilletiden etter klubbens tre nye signeringer. Foto: Scanpix
NYE LAGKAMERATER: Joshua King får enda større kamp om spilletiden etter klubbens tre nye signeringer. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media