Kings siste sjanse

Bournemouth-manageren stiller klare krav.

TRIVES: Etter en tøff tid i England har Joshua King funnet seg til rette i Bournemouth. Foto: Scanpix
TRIVES: Etter en tøff tid i England har Joshua King funnet seg til rette i Bournemouth. Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det er lenge siden Joshua King (23) forlot Norge for å oppfylle proffdrømmen i Manchester. Romsås-gutten har snart bodd en tredjedel av livet sitt i England, hvor han har spilt for en rekke ulike klubber.

Den hurtige angriperen har også hatt mange forskjellige managere. Nå forteller King til Dagbladet at han føler ikke alle har opptrådt like redelig overfor ham.

- Jeg har hatt noen trenere som ikke har vært så ærlige med meg, sier King.

Tøff tid King etterlyser personer som kunne fortalt ham hvordan han kunne fått maksimalt ut av talentet sitt i ung alder. De fysiske forutsetningene har lenge gjort potensialet skyhøyt, men nå begynner det å haste hvis han skal få utløp for det.

King mener selv at skader må ta mye av skylden for at han ikke har scoret mer enn 15 mål på drøyt 140 seniorkamper, og dermed heller ikke har etablert seg som en toppspiss. Da Norge spilte skjebneoppgjørene mot Malta og Italia, måtte han nøye seg med to målløse innhopp.

King forteller at han har savnet en manager han kan stole på i hverdagen.

Det er et savn som har vært langvarig, men nå har King endelig funnet en kar han tror på. Mannen han prater om, er Bournemouth-manager Eddie Howe (37).

- Han er den beste treneren jeg har hatt, med tanke på hvor dedikert og profesjonell han er, sier King.

Verdsetter ærlighet På balløya har Howe allerede blitt et ikon blant «The Cherries»-fansen. Til tross for sin unge alder har 37-åringen rukket å ta et tidligere konkurstruet Bournemouth fra Englands fjerde høyeste nivå til det aller ypperste på rekortid.

Ifølge King er Howe både genial, krevende og ikke minst:

- Veldig ærlig.

Når King og lagkameratene i den engelske sørkyst-klubben møter til trening, forventer Howe full innsats. Hvis noen sluntrer unna, blir de fanget opp på kamera.

FÅR SKRYT: King liker Eddie Howe, men Bournemouth-manager har gitt nordmannen klar beskjed om å ta seg sammen. Foto: Scanpix
FÅR SKRYT: King liker Eddie Howe, men Bournemouth-manager har gitt nordmannen klar beskjed om å ta seg sammen. Foto: Scanpix Vis mer

- Han filmer treningene og går inn på kontoret og ser dem om igjen etterpå. Så dedikert er han. Det er veldig gøy å spille for en sånn trener. Han fokuserer på hard jobbing. Det er det han vil ha.

Fikk klar beskjed King forteller at overgangen fra Championship-klubben Blackburn til Bournemouth og Premier League har vært tøff, men Howe har vist nordmannen stor tillit.

King har startet fem av åtte kamper, hvor flere av dem har vært i en ny posisjon, like bak spissen. Men til tross for de mange mulighetene har verken King eller Howe vært helt fornøyd med den norske landslagsspillerens prestasjoner.

- Det har vært mye nytt. Det har vært lærerikt, bra og veldig tøft, sier King, og forteller om den klare instruksen han har fått fra Howe:

- Han vil at jeg skal bli enda mer «fit». Han har vist meg kamper om igjen på video, og når jeg ser tilbake på dem, sier jeg meg enig i det. De siste ukene har jeg derfor jobbet med å bli mer fit. Jeg fikk starte sist kamp, og gjorde i alle fall en bra første omgang, ifølge treneren.

Trives Selv om King foreløpig ikke er helt bekvem med å spille i den såkalte tierrollen, er han innstilt på å gjøre det Howe måtte forlange. For King har funnet seg godt til rette i sin nye klubb, og har tenkt å ta vare på sjansen han har fått til å spille Premier League.

- Jeg føler ikke helt selv at jeg er en tierrollespiller, jeg trenger å bruke farten min fremover, men jeg stiller ingen spørsmål hvis det er det treneren vil at jeg skal gjøre. Jeg gjør det jeg blir bedt om. Jeg trives veldig godt i Bournemouth, sier King.

I spisskometen Callum Wilsons langvarige skadefravær, får han trolig en ny mulighet mot Manchester City i ettermiddag. Om nordmannen har lyst til å imponere sin nye sjef, finnes det heller ingen bedre måter å gjøre det på enn å sikre poeng med scoring mot serielederen.

I KAMP: King har fått mye spilletid så langt denne sesongen. Her i duell med Watfords Allan Nyom i forrige serierunde. Foto: Scanpix
I KAMP: King har fått mye spilletid så langt denne sesongen. Her i duell med Watfords Allan Nyom i forrige serierunde. Foto: Scanpix Vis mer