Kings to seire unna sitt aller første Stanley Cup-trofé

Sensasjonslaget fra Los Angeles nær et mirakel.

GÅR MOT SENSASJON: LA Kings leder 2-0 sammenlagt mot New Jersey Devils i Stanley Cup-finalen som er best av syv. Foto: Paul Bereswill/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
GÅR MOT SENSASJON: LA Kings leder 2-0 sammenlagt mot New Jersey Devils i Stanley Cup-finalen som er best av syv. Foto: Paul Bereswill/Getty Images/AFP/NTB ScanpixVis mer

Los Angeles Kings er bare to seirer unna sitt aller første Stanley Cup-trofé etter 2-1-seieren mot New Jersey Devils natt til søndag.

Kings har vunnet de to første kampene i NHL-finalen. Det spilles i best av sju kamper. Sensasjonslaget fra Los Angeles knep bare den åttende og siste sluttspillplassen i Western conference, men er nå nær et mirakel.

Jeff Carter ble den store helten da han 13.42 inn i forlengningen klinket til med et velplassert håndleddsskudd mot en sjanseløs Martin Brodeur i New Jersey-målet.

Som i den første kampen var det høyt tempo, mange sjanser og to målvakter som stoppet det meste foran 17.625 tilskuere. For New Jersey handler det om å få fart på målproduksjonen. LA Kings-målvakten Jonathan Quick har storspilt hittil i sluttspillet.

Carters viktigste Kings har vunnet alle sine ti bortekamper i årets sluttspill. Nå venter to hjemmekamper. Drew Doughty ga Kings ledelsen etter 7.49 minutter. Midtperioden ble målløs, mens Ryan Carter utlignet for Devils tidlig i 3. periode. Det tvang fram forlengningen som Carter til slutt avgjorde. Scoringen var Carters 202. i karrieren, og trolig den aller viktigste.

- Dette er nok helt klart det viktigste målet, mitt første sluttspillmål i forlengning. Den betyr mye for laget. Nå har vi to kampers ledelse, sa Carter.

SLAPP JUBELEN LØS: Mike Richards (t.v) og Dustin Penner feirer vinnermålet mot Devils. Foto: AP Photo/Kathy Willens/NTB Scanpix
SLAPP JUBELEN LØS: Mike Richards (t.v) og Dustin Penner feirer vinnermålet mot Devils. Foto: AP Photo/Kathy Willens/NTB Scanpix Vis mer

- Det er et spesielt øyeblikk. Selvfølgelig er det spennende å få sjansen til å delta i en finale. Men å score overtidsmålet som økte ledelsen sammenlagt til 2-0, er veldig spesielt, fortsatte matchvinneren.

Scoringsproblemer For Devils handler det om å nullstille seg foran to vanskelige bortekamper. Uten flere scoringer blir det vrient.

- Vi jobbet godt og gjorde mye bra, men har problemer med å score. Igjen, som i den første kampen, var det forskjellen. Men det er lite vi kan gjøre med det. Nå må vi reise dit og prøve å få et par seirer, sa Devils-kaptein Zach Parise.

(NTB)